Agenţia de ştiri Diaspora azi va prezenta ştiri pentru românii din străinătate

• publicat la: 1 septembrie 2017
Agenţia  de ştiri  Diaspora azi va prezenta ştiri pentru românii din străinătate

De astăzi, 1 septembrie, la Viena, a fost lansată agenția de presă „Diaspora Azi” (APDA), accesibilă prin portalul www.diasporaazi.ro.

Agenţia va realiza zilnic un flux cu ştiri de actualitate şi de interes pentru diaspora românească. În același timp, APDA va prezenta zilnic informaţii de la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP), alte ministere, Președinție, Parlament, autorități locale, instituții private, camerele de comerţ, asociaţii de întreprinzători care privesc cetăţenii români cu domiciliul în străinătate şi care se referă la schimbări legislative, oportunități de afaceri sau muncă, informații culturale.

Secțiunile agenției, accesibile prin portalul www.diasporaazi.ro, sunt structurate urmând modelul multor publicații din diaspora, un loc important fiind acordat categoriei Comunitate, rubrica despre românii care se remarcă în străinătate prin realizările lor şi care contribuie la îmbunătăţirea imaginii românilor şi României.

Există o secțiune la fel de importantă, care va caracteriza și diferenția oferta agenției în peisajul mass media de limba română: Vocea Diasporei, în cadrul căreia vor fi prezentate opiniile românilor din străinătate legate de România, de ceea ce consideră ar trebui schimbat în țara pe care au părăsit-o pentru a căuta o viață mai bună.

Vor avea prioritate subiectele fierbinți din străinătate, cum sunt exploatarea lucrătorilor români la limita sclaviei, accidentele de muncă, funcționarea consulatelor și ambasadelor, organizarea asociativă din comunități, Congresul Românilor de Pretutindeni și Centrele Comunitare, imaginea românilor în lume.

Cel puţin cu frecvenţă săptămânală, agenţia va difuza comentarii despre subiecte legate de românii din diaspora.

Vor fi organizate în perspectivă secţiunile în limbi străine, în limbi de mare circulaţie. În aceste secţiuni vor fi publicate traducerile unor ştiri relevante pentru publicul din ţările cu importante comunităţi româneşti. Un alt segment important care va fi dezvoltat este cel al legislației relevante pentru români în diferite țări și noutățile legislative, cu accent pe situațiile critice.

În fiecare zi, de luni până vineri, agenţia APDA va transmite un flux de cel puţin 10 ştiri, realizate de colaboratorii agenției din străinătate, pe care le va publica pe portalul agenţie şi le va promova prin intermediul site-urilor partenere, prin rețelele de socializare și prin transmiterea prin email către instituții și abonați din ţară și din străinătate.

În perspectivă, agenția își va diversifica oferta prin imagini și filme realizate de colaboratorii agenției din diaspora.

Lasati un comentariu