Alianţa asociaţiilor socio-culturale sătmărene în vederea sărbătoririi Centenarului Marii Uniri

• publicat la: 20 septembrie 2017
Alianţa asociaţiilor socio-culturale sătmărene  în vederea sărbătoririi Centenarului Marii Uniri

Astăzi, 20.09.2017, prefectulu judeţului Satu Mare, Darius Filip a avut o întâlnire cu preşedintele Asociaţiei socio-culturală Țara Oașului, Ciocan Vasile, , preşedintele Asociației Codrenii, Costescu Ionel, preşedintele Asociaţiei ASTRA Carei, Ciută Daniela, preşedintele Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria, Şichet Voicu, preşedintele Asociației Scriitorilor de Nord- Vest, Pop Aurel, respectiv vicepreşedintele Asociației Scriitorilor de Nord- Vest, Câmpean Viorel. Din cadrul instituţiei au participat directorul de cancelarie, Cecilia Marinescu şi managerul public Cristian Mariţa.

Scopul întâlnirii a fost stabilirea unor iniţiative comune pentru sărbătorirea Centenarului Unirii, fiecare asociaţie prezentându-şi programul de manifestări propus pentru anul viitor.

S-a decis constituirea unei Alianţe a asociaţiilor socio-culturale din judeţ prin intermediul căreia să se deruleze toate evenimentele importante dedicate Centenarului.

Unul din cele mai dezbătute proiecte a fost cel al amplasării Drapelului României pe un catarg impunător în municipiul Satu Mare, dat fiind faptul că proiectul anterior privind amplasarea acestuia în Piaţa Romană nu a fost finalizat.

Pentru asigurarea unui consens local, prefectul a propus ca în cursul săptămânii viitoare să aibă loc o nouă întâlnire la care să fie invitaţi primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor şi consilierii municipali.

A fost adusa in discutie si situatia Monumentului Ostasului Roman de la Carei, monument de for public , care este inconjurat de tuia de 9 m ce nu permit punerea sa in valoare. Potrivit Legii 120 din 2006, monumentele de for public trebuiesc puse in valoare de administratiile locale  pe raza carora sunt amplasate acestea.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu