Colegiul Tehnic ,,Iuliu Maniu,, Carei recompensat pentru activitatea susţinută de colectare a deşeurilor reciclabile

• publicat la: 25 septembrie 2017
Colegiul Tehnic ,,Iuliu Maniu,, Carei recompensat pentru activitatea susţinută de colectare a deşeurilor reciclabile

Un grup de 36 de elevi însoțiți de cadre didactice de la primele nouă instituții de învățământ, care în anul școlar 2016-2017 au colectat cele mai mari cantități de deșeuri reciclabile în cadrul competiției ”CEL MAI TARE LA RECICLARE” , au sărbătorit evenimentul ecologic ”22 Septembrie -Ziua Europeană fără Mașini” împreună cu elevii din Szamossályi –Ungaria. Echipa a fost însoțită de Csatári Andrea, din partea APM, și Mărculescu Marcel, din partea SC Alpin SRL.

Școlile participante au fost: Școlile Gimnaziale: Ion Creangă, Vasile Lucaciu, Octavian Goga, Mircea Eliade, Bălcescu Petőfi, Lucian Blaga, Pișcolt, Colegiul Tehnic Iuliu Maniu Carei și Liceul Reformat.

Startul excursiei a fost dat de directorul APM Satu Mare, Békéssy Elisabeta, nu înainte de a prezenta scopul și programul excursiei. Ajunși în curtea școlii gimnaziale din Szamossályi, echipa a fost întâmpinată de către primarul Biró Dienes Csilla, care le-a pregătit un program foarte bogat în contextul evenimentului ecologic. Fiecare participant a primit câte o bicicletă cu care au parcurs următorul traseu vizintând principalele obiective turistice din zonă: Nagygec – Parcul memorial, Primăria din Szamossalyi, Szamosújlak , Gyügye ,Cégénydányád și la întoarcere ultima oprire a fost la biserica reformată din Gyügye.

După o excursie plină de evenimente au participat la o masă festivă special pregătită pentru tinerii ecologi.

În perioada imediat următoare, ca motivație pentru efortul depus de elevi și cadre didactice în domeniul colectării selective a deșeurilor reciclabile, vor participa toate echipajele de la cele 21 de școli înscrise în competiție la o excursie la Luna Șes. Evenimentul va avea loc pe data de 30.09.2017 cu sprijinul CCR Logistics București și SC Alpin SRL. Cu ocazia excursiei va avea loc și festivitatea de premiere.

La solicitarea școlilor, în cursul lunii Octombrie 2017 se va lansa o nouă ediție a competiției ”CEL MAI TARE LA RECICLARE” .

Lasati un comentariu