Despărţământul ASTRA Carei invitat la Primăria Satu Mare

• publicat la: 29 septembrie 2017
Despărţământul ASTRA Carei invitat la Primăria Satu Mare

“Să dăm importanța și solemnitatea care se cuvine unui asemenea eveniment, fără festivisme ieftine!” a fost mesajul pe care l-a transmis astăzi primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor la întâlnirea organizată pe tema Centenarului Marii Uniri. Alături de primar au luat parte la masa rotundă şi viceprimarii Doina Feher şi Adrian Albu. Au fost invitați o parte dintre reprezentanții asociațiilor patriotice, istorice și culturale din municipiul Satu Mare  şi Carei.

Asociația Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român,  ASTRA, Despărţământul Carei salută această iniţiativă a Primăriei Satu Mare şi invită Primăria Carei să ia exemplu în vederea organizării de mese rotunde pe teme culturale cu toate asociaţiile culturale locale.

Directorii instituţiilor culturale sătmărene au prezentat pe scurt programul propus pentru anul 2018, anul  sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.  Potrivit directorului Rudolf Fatyol, Filarmonica de Stat ,,Dinu Lipatti,,  pregăteşte numeroase surprize, unele neaşteptate, pentru publicul sătmărean dar şi pentru cel careian. Din partea Casei de Cultură ,,G.M.Zamfirescu,,  dl.Molnar  a anunţat expoziţii, simpozioane, concerte  de muzică folk dar şi alte genuri. Muzeul Judeţean Satu Mare a fost reprezentat de Szocs  Peter care a anunţat proiecte care vor fi făcute cunoscute în curând.

Au participat la întrunire Asociaţia Codrenii, preşedinte Ionel Costescu, Asociaţia Ţara Oaşului , preşedinte Vasile Ciocan, Societatea Avram Iancu filiala Satu Mare, preşedinte Mircea Dobra, scriitorul Aurel Pop, istoricul Viorel Câmpean, din partea Asociaţiei Cultul Eroilor, col(r) Voicu Şichet iar din partea Despărţământului ASTRA Carei, Daniela Ciută.

A fost adusă în discuţie problema amplasării catargului  în centrul oraşului, a statuii Eroului Necunoscut  precum şi derularea de activităţi  în unităţile de învăţământ sau în mediul rural.

Primăria Satu Mare a lansat un apel tuturor organizațiilor și asociațiilor din județul Satu Mare să trimită la adresa cultura@primariasm.ro propuneri de activități pe care doresc să le organizeze în municipiul Satu Mare cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri.

Lasati un comentariu