Cea mai frumoasă Piaţă de animale din judeţ era la Carei…

• publicat la: 21 October 2017
Cea mai frumoasă Piaţă de animale din judeţ era la Carei…

“Aveţi una din cele mai frumoase şi amenajate pieţe de animale din judeţ, aveţi şi cameră pentru medic veterinar, există gard împrejmuitor, e bine amplasată  deci există toate conditiile pentru a primi aviz  sanitar de funcţionare. Dacă nimeni din administraţia careiană nu a solicitat aviz  sanitar pentru funcţionarea pieţei de animale noi nu avem cum să îl dăm. Decizia este a dumnealor”  a declarat pentru Buletin de Carei domnul Eugen  Mureşan, purtătorul de cuvânt al DSV Satu Mare la data de 6 mai 2014.

La şedinţa extraordinară de vineri, 20 octombrie 2017, Raportul de specialitate al Biroului de patrimoniu si domeniu public din cadrul Primăriei Carei semnat de  ing.Petcu Emil  solicită  aprobarea abrogării  poziţiilor 78 şi 79 din HG 967 din 2002 anexa 3 privind domeniul public al Municipiului Carei.

Cele două poziţii sunt una în suprafaţă de 15.598 mp iar cealaltă de 56 mp. În acelaşi raport se menţionează  că activitatea pieţei s.a redus treptat  ajungând în 2007 să fie sistată precum şi faptul că starea oborului se află în stare avansată de degradare şi nu prezintă interes din partea cetăţenilor privind activitatea de vânzare-cumpărare. Întrebarea  logică care se pune este cum poate prezenta interes o piaţă  închisă pentru care Primăria nu a cerut autorizaţie de funcţionare în ultimii 10 ani?

La şedinţa din data de 20 octombrie 2017  18 consilieri au votat pentru  modificarea  inventarului bunurilor ce alcătuiesc Domeniul Public al Municipiului Carei conform HCL 44 din 21.10.1999.

Cea mai frumoasă piaţă de animale din judeţ a fost lăsată de-a lungul anilor să se degradeze fără a se întreprinde nimic  pentru menţinerea ei în bună stare de funcţionare. Alături de comercianţii de animale aici era şi o piaţă amplă de cherestea. Nici clădirea Baie comunală reprezentativă pentru Carei  nu a avut altă soartă ajungând să fie oferită în contul datoriilor, unei firme private. La fel şi clădirea Cămin Cultural din satul Ianculeşti ce aparţine de Carei aflată în proprietatea Statului Român este lăsată de ani de zile fără nici o investitţie de renovare pentru a se degrada ca apoi să se solicite demolare aidoma situaţiei şcolii din sat.

Buletin de Carei

 

https://www.buletindecarei.ro/2014/05/piata-de-animale-carei-o-investitie-amintire.html

https://www.buletindecarei.ro/2016/03/piata-de-animale-carei-depozit-pentru-chioscuri-de-ziare-si-cabine-telefonice.html

Lasati un comentariu