Doar 236 din 833 elevi îndreptăţiţi la pensie de urmaş au depus adeverinţe justificative

• publicat la: 3 octombrie 2017
Doar 236 din 833 elevi îndreptăţiţi la pensie de urmaş au depus adeverinţe justificative

Studenţii şi elevii care au pensii de urmaş trebuie să aducă  de urgenţă  adeverinţă că frecventează cursurile şcolare sau universitare  pentru a primi în continuare pensia de urmaş.

Deoarece a început anul universitar, revenim în sprijinul studenţilor care beneficiază de pensie de urmaş şi care, işi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, reamintindu-le faptul că, este obligatoriu ca, până la data de 5.10.2017, să prezinte dovada că frecventează facultatea în continuare, sub forma unei adeverinţe eliberată de unitatea de învăţământ pe care o frecventează, adeverinţă care, să conţină datele de identificare ale acestora şi faptul că  ,,urmează cursurile anului universitar 2017-2018”.   

Legea precizează faptul că, pensia de urmaş în cazul copiilor, se acordă până la vârsta de 16 ani sau până la vârsta de 26 de ani  dacă  îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora.

Această obligaţie o au şi elevii care sunt beneficiari ai unei pensii de urmaş şi au  împlinit vârsta de 16 ani. Până în prezent doar un număr de 236 de persoane dintr-un total de 833 de elevi/ studenţi au depus la C.J.P. adeverinţele justificative.

În cazul în care adeverinţele nu pot fi aduse personal sau  prin terţi, pot fi trimise şi pe e-mailul instituţiei: cjpsm@datec.ro sau prin faxul instituţiei la nr. 0261-706828, cu menţiunea că, ulterior, neapărat  să trimită şi originalul.

Având în vedere faptul că, un număr foarte mare de elevi/studenţi nu au adus până la această dată adeverinţele şi a căror situaţie este incertă, în sensul că, nu se cunoaşte dacă au fost admisi într-o formă de învaţământ superior sau dacă au absolvit facultatea frecventată,  solicităm de urgenţă acestora să aducă dovada frecventării în continuare a studiilor pentru ca pensia lor să nu fie suspendată.

comentarii

de un om intre (tot mai putini) oameni la 10 octombrie 2017 - 04:57

Se impune o precizare: secretariatele școlilor și ale facultăților au formulare tipizate pentru adeverințe, în care se menționează faptul că elevul/studentul este înscris la școala sau facultatea…Apoi, secretara unei școli/facultăți, nu are de unde să știe, după o zi de la începerea cursurilor, dacă elevul/studentul frecventează sau nu cursurile.
Și încă ceva…elevul/studentul nu prea își permite să îi spună secretarei, care ȘTIE TOT, ce să îi scrie în adeverință…

Lasati un comentariu