Evenimente rutiere în Carei

• publicat la: 19 octombrie 2017
Evenimente rutiere în Carei

Conducere auto neînmatriculat

 La data de 18 octombrie a.c., la ora 11.25, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Carei au oprit pentru control, pe raza localității Ghenci, un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr, de 18 ani, din comuna Vezendiu.

În urma controlului documentelor autoturismului, polițiștii au stabilit că valabilitatea autorizației provizorie de circulație a expirat, astfel că s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat. 

Conducerea unui autoturism sub influența alcoolului în municipiul Carei

 La data de 18 octombrie a.c., în jurul orei 18:00, polițiștii din cadrul  Biroului Rutier Carei, au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe Calea Armatei Române, din municipiul Carei.

La volanul maşinii a fost identificat un bărbat, de 39 de ani, din localitatea Santău.

Testarea cu aparatul alcooltest a relevat faptul că  acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultatul fiind de 1,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată  acesta a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autoturism de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.    

Accident rutier ușor

 

Polițiștii Formațiunii Rutiere din cadrul Poliției orașului Livada au fost sesizați, la data de 18 octombrie a.c., despre producerea unui accident rutier soldat cu victime omenești în localitatea Livada.

Din cercetările efectuate de polițiști, la fața locului, a reieșit faptul că un bărbat de 60 de ani, din Livada, a condus un ansamblu de vehicule și intenționând să iasă dintr-o curte, pe partea carosabilă, nu a acordat prioritate de trecere unui biciclist, de 69 de ani din aceeași localitate, astfel că l-a acroșat cu roata dreapta față a autoutilitarei.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea ușoară a biciclistului, care a fost transportat la spital în vederea primiri de îngrijiri medicale.

Au fost testate ambele persoane implicate în eveniment, astfel s-a stabilit că șoferul ansamblului de vehicule nu consumase alcool iar la testarea persoanei de pe bicicletă a rezultat o alcoolemie de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea pe vătămare corporală din culpă.

Poliţiştii au identificat un bărbat de 41 de ani, care deținea un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Ieri, 18 octombrie a.c. , poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Satu Mare, au acţionat pentru depistarea persoanelor date în urmărire în temeiul legii şi pentru punerea în aplicare a mandatelor de executare a unor pedepse privative de libertate emise de instanţă.

Astfel, a fost identificat un  bărbat, de 41 de ani, din Satu Mare,  pe numele căruia Judecătoria Satu Mare a emis mandat de executare a pedepsei de un an detenţie, pentru comiterea mai multor infracţiunii la regimul rutier. Cel în cauză îşi va executa pedeapsa în penitenciar.

Activități rutiere 

Ieri, 18 octombrie a.c., polițiștii rutieri au acționat pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie pe raza judeţului. 

Au  fost aplicate 110 sancţiuni contravenţionale în valoare de 16 510 de lei. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce, 2 permise de conducere.

Astfel, le-a  fost suspendat permisul de conducere pentru depășirea limitei de viteză, la doi tineri,  unul de 25 de ani, din localitatea Gilău și celălalt de 29 de ani, din Santău. Aceștia au fost surprinși de aparatul radar,  circulând pe DN 19, primul în localitatea Ciuperceni cu viteza de 110 de km/h, iar al doilea în localitatea Păulian, cu viteza de 119 de km/h. Pe lângă măsura complementară, persoanele aflate la volan au fost sancționați și cu 9 puncte amendă.

 

 

Lasati un comentariu