Garda Naţională de Mediu a închis 3 depozite de deşeuri: Carei, Tășnad și Negrești Oas

• publicat la: 30 octombrie 2017
Garda Naţională de Mediu a închis 3 depozite de deşeuri: Carei, Tășnad și Negrești Oas

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip a condus astăzi, 30 octombrie 2017, şedinţa lunară a Colegiului Prefectural. Unul dintre subiectele discutate a fost prezentat de Vasile Fănăţan, comisarul șef al Gărzii de Mediu Satu Mare care a expus activitatea desfășurată în primele luni ale anului 2017 de către Garda de Mediu Comisariatul Județean Satu Mare.

De la începutul acestui an până în data de 30 septembrie au fost realizate 254 inspecţii planificate din care 164 în domeniul controlului poluării, respectiv  90 în domeniul biodiversităţii şi 360 inspectii neplanificate din care 326 în domeniul controlului poluării , respectiv 34 în domeniul biodiversităţii. De asemenea au fost aplicate 128 de sancţiuni din care 76  avertismente şi 52 amenzi.

În ceea ce priveşte colectarea deşeurilor de la populaţie, autorităţile administraţiei publice locale au obligatia “să implementeze sistemul de colectare separată a deşeurilor” .

Garda Naţională de Mediu  a început verificarea modului de implementare a colectării selective a deșeurilor la nivelul unităților administrativ teritoriale, impunând măsuri de remediere a deficientelor constatate. Pentru anul 2018, acest tip de acțiuni constituie o prioritate.

Privind stadiul de închidere a depozitelor de deșeuri neconforme care au sistat activitatea conform calendarului de închidere stabilit prin HG 349/2005 privind depozitarea deșeurilor au fost închise 3 depozite : Carei, Tășnad și Negrești Oas iar la depozitul neconform Satu Mare, lucrările de închidere sunt realizate în proporție de numai 37,7%, fiind necesare măsuri de urgentare a lucrărilor, pentru finalizarea acestora până la sfârşitul anului 2017.

Lasati un comentariu