A doua ediţie a Festivalului Regional de Teatru pentru tineri „Zilele Teatrului Tânăr” de la Carei

• publicat la: 4 noiembrie 2017
A doua ediţie a Festivalului Regional de Teatru pentru tineri „Zilele Teatrului Tânăr” de la Carei

 În perioada 9 – 11 noiembrie 2017, la Teatrul Municipal din Carei și Castelul Károlyiva avea loc cea de-a doua ediție a Festivalului Regional de Teatru pentru tineri „Zilele Teatrului Tânăr”. Prima ediţie a avut loc în cursul lunii septembrie 2016.

    Timp de 3 zile, elevi de gimnaziu, liceu și nu numai, vor încerca să impresioneze publicul prin talentul și energia specifice vârstei. Vor fi prezentate spectacole de teatru în limbile română și maghiară de diverse genuri: comedie, dramă, tragicomedie, teatru de improvizație.

    La această ediție vor participa douăsprezece trupe de teatru amator cu treisprezece spectacole, din județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Mureș, Bihor și din țara vecină, Ungaria: Trupa de teatru Berekenye de la Liceul Tehnologic Gheorghe Pop de Băseşti” din Cehu Silvaniei, Trupa fără nume de la Liceul Teoretic Carei, ARTTIS – Trupa „Iosif Ahmed” din Satu Mare, Trupa„Trupa Noastră” de la Palatul Copiilor din Oradea, Trupa Re-Open Theater din Beiuş, Trupa Teatrul Araratdin Baia Mare, Trupa „Lenszirom Színház”din Nyírbátor (Ungaria), Trupa „F.A.U.S.T.” din Zalău, Trupa Abakusz Színjátszó Kör” din Debrecen (Ungaria), Trupa Refi Színpaddin Târgu-Mureș, Trupa TincArt din Tinca, TrupaTragikus Komikusokdin Porumbești.

    Evenimentul este organizat de Direcția de Cultură a Municipiului Carei și Centrul Cultural Carei, cu sprijinul Primăriei și al Consiliul Local Carei.

    Colaboratori: Muzeul Municipal Carei, Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”,Alconor Company, Ardealul, L‘Art Hotel, Cofetăria Reitler, Motel Vraja Viilor, Polipol Mobila, Motel Select, Liceul Tehnologic “Simion Bărnuţiu” Carei.

     Intrarea la spectacole este liberă, în limita locurilor disponibile.

    Informații cu privire la festival puteți obține de la organizatori, la telefon: 0741600098 (Szolomájer Tímea) sau 0743048240 (Adrian Ștefănuți).

Timp de 10 ani a avut loc în mun.Carei şi  Festivalul internaţional Teatru pentru Studenți SPOT la iniţiativa lui Paul Sarvadi. Manifestarea a adus în Carei nume sonore ale teatrului precum Florin Piersic jr. , Hathazi Andras, Miriam Cuibus, Smaragda Mărginean, Radu Olăreanu, Kovacs Killar Katalin, Hernyak Gyorgy, etc.

Lasati un comentariu