Andrei Păunescu, preşedintele juriului Festivalului Concurs Național de Muzică Folk „Octavian Bud”

• publicat la: 6 noiembrie 2017
Andrei Păunescu, preşedintele juriului Festivalului Concurs Național de Muzică Folk „Octavian Bud”

Prima ediție a Festivalului Concurs Național de Muzică Folk „Octavian Bud” va avea loc la Satu Mare în data de 10 noiembrie, de la ora 16:00 în Sala Festivă a Muzeului Județean. Festivalul Național de Muzică Folk ,,Octavian Bud“ este conceput ca o manifestare artistică și culturală care se adresează interpreților și compozitorilor de muzică folk din țară și are drept scop descoperirea și promovarea de noi talente de creație și interpretare a muzicii folk.

Ideea acestui eveniment este aceea de a cinsti așa cum se cuvine memoria celui ce a fost Octavian Bud, o emblemă a folkului sătmărean, dar și național.
Octavian Bud a fost unul dintre cei mai cunoscuți folkiști din România. S-a născut în 18 iunie 1958, la Satu Mare şi a început să cânte la chitară din clasa a VIII-a.
În perioada 1983 – 1985 a fost membru al Cenaclului Flacăra, apoi al Cenaclului „Totuşi Iubirea”. În Cenaclul Flacăra a cântat alături de regretatul Emilian Onciu, în grupul folk „Trupa din Nord”. În 1984 a primit premiul Cenaclului Flacăra pentru cea mai bună compoziţie a anului – „Niciodată”.

Manifestarea concurs  se va desfășura pentru concurenții cu vârsta cuprinsă între 14-35 ani.  Interpreții care vor participa în concurs cu compoziții proprii vor fi punctați suplimentar pentru compoziție.
Participarea în concurs poate fi individuală sau de grup (max. 4 persoane).  Concurenţilor li se vor asigura mesele servite şi cazarea pentru zilele de festival.
Cheltuielile de transport vor fi suportate de către concurenți.

Concursul se va desfăşura pe două secţiuni
• Secţiunea I : Interpretare individuală
• Secţiunea II : Interpretare de grup

Juriul va  fi format din personalităţi din domeniul folk ului și al culturii muzicale, președintele juriului fiind, Andrei Păunescu.
Clasamentele finale sunt confidenţiale şi vor fi făcute publice numai pe scena Galei laureaţilor.  Laureaţii care nu vor fi prezenţi la Gala de decernare a premiilor vor fi descalificaţi.

Gala de premiere va avea loc  la Casa de Cultură a Sindicatelor în data de 11 noiembrie, de la ora 18:00, cu intrare liberă.

În cadrul Galei de Premiere vor susține recitaluri: Andrei Păunescu, Magda Puskas, Vasile Mardare, George Negrea, Adina Hodișan, și Grupul folk „Eu Cred”.

Buletin de Carei

comentarii

de georgi la 12 noiembrie 2017 - 23:21

sa facem si la CAREI concurs din acesta!
sa vina tot Cenaclul FLACARA!

Lasati un comentariu