Câștigătorii Festivalului de folk „ Octavian Bud” ediția I

• publicat la: 12 November 2017
Câștigătorii Festivalului de folk „ Octavian Bud” ediția I

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare a organizat în perioada 10-11 noiembrie 2017 prima ediție a Festivalului Concurs Național de Muzică Folk „Octavian Bud”.
Ideea acestui eveniment este aceea de a cinsti așa cum se cuvine memoria celui ce a fost Octavian Bud, o emblemă a folkului sătmărean, dar și național.
Octavian Bud a fost unul dintre cei mai cunoscuți folkiști din România. S-a născut în 18 iunie 1958, la Satu Mare și a început să cânte la chitară din clasa a VIII-a. În perioada 1983 – 1985 a fost membru al Cenaclului Flacăra, apoi al Cenaclului „Totuși Iubirea”.

În Cenaclul Flacăra a cântat alături de regretatul Emilian Onciu, în grupul folk „Trupa din Nord”. În 1984 a primit premiul Cenaclului Flacăra pentru cea mai bună compoziție a anului – „Niciodată”.
Satu Mare este o emblemă a folkului național. Mircea Florian, născut la Satu Mare fiind printre pionierii folkului românesc.
Festivalul Național de Muzică Folk ,,Octavian Bud“ este conceput ca o manifestare artistică și culturală care s-a adresat interpreților și compozitorilor de muzică folk din țară și a avut drept scop descoperirea și promovarea de noi talente de creație și interpretare a muzicii folk.
În urma deliberării juriului au fost acordate următoarele premii:
Marele premiu: Ionuț Stoian – Neamț

.

Individual:

Premiul I – Gojkovics David – Constanța
Premiul II – Rațiu Daniela – Satu Mare
Premiul III – Ailenei Sânziana – Neamț
Premuiul special al juriului – Bălaj Patricia – Satu Mare
Grupuri:
Premiul I – Pulse – Sighetul Marmației
Premiul II – „Emilian Onciu” – Satu Mare
Premiul III – Podul de Folk
Premiul special al juriului – Pro Music – Negrești Oaș

Din municipiul Carei nu a fost niciun participant la concurs. În cadrul Galei de Premiere au susținut recitaluri: Andrei Păunescu, Magda Puskas, Vasile Mardare, George Negrea, Adina Hodișan, și Grupul folk „Eu Cred”. Atmosfera a fost una incendiară putem spune dacă tinem cont de faptul că majoritatea pieselor muzicale  s-au cantat in duet cu sala in picioare.  Cantecele  Cenaclului Flacăra au reinviat in seara de 11 noiembrie in sala Casei de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare spre bucuria si multumirea celor prezenti. Interpetarile celor 14 concurenti de la sectiunea Individual si a celor 12 grupuri inscrise in concurs  asigura cu certitudine un viitor pentru Cenaclul Flacara.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu