Există şi economişti de succes în Carei

• publicat la: 15 noiembrie 2017
Există şi economişti de succes în Carei

Se spune că „meseria este brățară de aur” dar numai dacă  este practicată în mod profesionist. Şi dacă ai ambiţii şi vrei să dovedeşti că eşti bun în meseria pentru care te-ai pregătit nu se poate să nu faci nişte sacrificii. Adică mai puţine întâlniri cu amicii la o…distracţie şi mai mult timp alocat pregătirii în domeniu. Sfatul este unul  sincer şi binevoitor pentru că vă asigur că merită.  Satisfacţia lucrului bine făcut  este un sentiment  care nu se poate  exprima în cuvinte.  E drept că sunt unele meserii care aduc  câştiguri mai rapide ca altele dar nu putem să practicăm toţi aceeaşi meserie, evident.

În orice societate e nevoie şi de muncitori în construcţii şi de medici şi de ingineri şi de sudori şi de ospătari sau profesori  dar şi de  economişti. Fiecare poate excela în meseria sa dacă se pregăteşte temeinic şi  este consecvent. Mai repede sau mai târziu meseria practicată îi va aduce şi beneficii materiale. Una din profesiile  spre  care se îndreaptă tot mai mulţi tineri este cea de economist. Este una deosebit de avantajoasă , evident dacă o practici  în mod profesionist.

De  economişti au nevoie băncile, societăţile, primăriile de fapt orice  firmă sau instituţie are nevoie de economişti.  Aş spune  că unele din caracteristicile care asigură succesul garantat al unui economist sunt răbdare, pasiune pentru cifre, adaptabilitate, învăţare şi perfecţionare continuă.

Unii  economişti au ales să practice contabilitatea pe cont propriu  şi nu cred că regretă. Au avantajul că îşi pot organiza singuri timpul de lucru, pot opta pentru cursuri de perfecţionare sau studiu  individual după bunul plac.

Iar unii au ales să nu îşi practice  profesia  pentru care au urmat cursuri de specialitate.  Îşi plâng de milă, invidiază rezultatul muncii altora şi visează la o îmbogăţire rapidă prin jonglerii ieftine.

Spre exemplu, un economist care a ales contabilitatea ca specializare  are  o muncă preponderent de birou care  solicită o excelentă capacitate de concentrare şi o bună organizare a activităţilor. Este important  să ştii să explici clienţilor operaţiunile contabile atunci când cer detalii despre ele. Şi asta într-un limbaj cât mai accesibil, deoarece cu siguranţă vei lucra şi cu persoane care nu au cunoştinţe în domeniul financiar.

Încadrarea în termene-limită constituie o calitate fundamentală a unui contabil, deoarece declaraţiile şi raportările financiare trebuie depuse în anumite perioade, bine stabilite prin lege.  O carieră în domeniul contabil beneficiază de avantajul unei pieţe în expansiune, cu profituri în urcare. Piaţa locală de externalizare a serviciilor de contabilitate se află pe o pantă ascendentă.  Aceasta înregistrează creşteri de la un an la altul şi concurează cu celelalte ţări din regiune, precum Polonia, Slovacia, Ungaria sau Cehia.  Dacă  ai ales  o carieră în domeniul contabilităţii nu poţi să  faci abstracţie de examenul pentru titlul de Expert Contabil.

Expertul contabil este persoana care a dobândit această calitate  în condiţiile O.G. nr. 65/1994, având competenţa profesională de a verifica şi de a aprecia modul de organizare şi de conducere a activităţii economico-financiare şi de contabilitate, de a supraveghea gestiunea societăţilor comerciale şi de a verifica legalitatea bilanţului contabil şi a contului de profit şi pierdere.

Unul dintre cei pe care îl putem putem considera ca economist de suces în Carei este consilierul local din partea UDMR, Roman Adrian.  Este independent,  face parte din Corpul Experţilor Contabili din judeţ, CECCAR si CCFR,   administrează 4  firme de contabilitate şi este preşedintele Comisiei  Economice din Consiliul Local Carei.  Doar în anul 2016 a  obţinut  dividende  in valoare de  369.608 RON  pe lângă cei 83.474 RON din activităţi contabile.

Deci  poţi duce şi în Carei o viaţă lipsită de griji  ca  absolvent de  învăţământ economic superior din România  care a ales să îşi practice profesia şi să facă carieră în domeniu.

 

Buletin de Carei

comentarii

de Horia Mărieș la 15 noiembrie 2017 - 20:27

Tot respectul meu pentru domnul consiler local, economistul, expertul contabil Roman Adrian, dacă lucrurile stau exact așa cum se scrie în articol. N-am nici un motiv care să mă facă să nu cred că lucrurile stau exact așa.

In ce îi privește pe economiști, vorbind atât în general, cât și în particular cu referire la cei cărora le place să taie frunza la câini (astfel de specimene se pot intâlni în orice profesiune), se pare că există unii, chiar și prin Carei, care preferă să trăiască de pe o zi pe alta scriind îndeosebi grosolănii abjecte de câte 20 de rânduri, cu șprițul aflat alături pe masa de scris și publicându-le pe blogul personal; decât să muncească conștiincios și să alerge cât e ziulica de lungă pe la diverși clienți, așa cum probabil că trebuie să facă domnul economist expert contabil Roman Adrian.

Sigur că da, la un moment dat, diferența va fi una foarte vizibilă între cei doi.
Mai ales la buzunar dar și la stima și respectul concetățenilor.

de Dorin la 15 noiembrie 2017 - 20:50

spritul e prea frumos spus! pana nu se face muci nu se lasa economistul lu peste…la urziceni a incasat/o de doua ori in tr/o seara dupa ce s/a luat de oameni. omu e diliu cand nu are szesu la el

de Horia Mãries la 16 noiembrie 2017 - 09:24

@Dorin.

Nu-l cunosc personal. Doar l-am văzut intr-o zi, “în trecere”, pe la 11:00 a.m. lingând ceva licoare pe terasa unui bar, pe undeva vis-a-vis de Kaufland, pe lângă un magazin Germanos (scuze fiindcă locația descrisă de mine nu este cea mai exactă, dar eu nu domiciliez în Carei). M-am lămurit definitiv și irevocabil cu personajul. Oricum, cel puțin din cele auzite prin târgul Careiului despre acest “economist”, înclin să fiu de acord cu aprecierea dvs. Pare să fie foarte apropiată de realitate.

de silviu la 16 noiembrie 2017 - 09:36

e cel care a fost dat afara de la banci?

de angela la 16 noiembrie 2017 - 12:05

Din cate am auzit Roman Adrian este singurul expert contabil din Carei reclamat la CECCAR la comisia de etica si disciplina pt practicile imorale pe care le practica in raport cu colegii din profesie.

de Buletin de Carei la 16 noiembrie 2017 - 12:11

Puteti dovedi? Nu e corect si civilizat sa lansati acuzatii fara acoperire mai ales ca va trebui sa dati si socoteala pentru ce afirmati.

de angela la 16 noiembrie 2017 - 12:14

Intrebati la CECCAR si va lamuriti singura

de antonia la 16 noiembrie 2017 - 13:24

@angela Ce fel de practici ? Poate va referiți la incompetenta unor persoane care se cred experți contabili . Din păcate am avut tangenta cu mai mulți contabili care habar nu au de legislația din domeniul contabil și fiscal . Tot respectul pentru d-nul Roman .

de angela la 16 noiembrie 2017 - 13:40

In randul expertilor contabili din oras se stie, se vorveste .
Consider acest articol o jignire la adresa expertilor contabili .

de angela la 16 noiembrie 2017 - 13:41

Draga Antonia este o mica mare diferenta intre contabil si expert contabil.

de Buletin de Carei la 16 noiembrie 2017 - 13:45

Gura lumii e mereu sloboda. Veniti cu documente care sa justifice acuzatiile pe care le faceti.

de angela la 16 noiembrie 2017 - 13:59

Da , este adevarat gura lumii e sloboda , dar dvs sunteti formator de opinie si acest articol ….

de Buletin de Carei la 16 noiembrie 2017 - 14:14

Domnul consilier lucreaza ca independent. Informatiile din articol le puteti vedea in Declaratia sa de avere de pe site ul primariei Carei. Nu ati scris nimic cand am postat articole in care afirmam cu subiect si predicat ca primarul este datornic la bugetul de stat, ca a falimentat mai multe firme, ca nu are proprietati, ca romanii sint discriminati in acest oras, ca se fac asfaltari de strazi care nu au introdusa canalizarea, ca paguba de la primarie constatata de organele de control depaseste 57 de miliarde de lei din bugetul local,etc….

Lasati un comentariu