INVICTUS şi Ştafeta Veteranilor în judeţul Satu Mare. Am reuşit împreună

• publicat la: 6 November 2017
INVICTUS şi Ştafeta Veteranilor în judeţul Satu Mare. Am reuşit împreună

Şi în acest an Asociația  Voluntarilor Invictus  a desfășurat  Ștafeta Veteranilor cu scopul de a promova respectul  față de veteranii de ieri și de azi ai României.  Judeţul Satu Mare a primit cum se cuvine această Ştafetă motiv pentru care s-au primit mulţumiri.

Evenimentul  s-a aflat  la a patra ediţie şi a reprezentat  alergare în ștafetă pe 35 de tronsoane măsurând între 35 și 130 kilometri, însumând în total 2396 de kilometri.  98 de voluntari alergători, bicicliști însoțitori și coordonatori  au fost implicați în această acțiune în toată țara, pe trei trasee.

Voluntarii poartă tricoul cauzei Invictus, cauză care sprijină luptătorii răniți în teatrele de operații să participe la Invictus Games.

La Carei a avut loc reunirea celor trei trasee ale Ştafetei Veteranilor, cu prilejul ceremoniilor dedicate Zilei Armate de pe platoul din faţa Monumentului Ostaşului Român.  Dinspre Satu Mare a sosit cu drapelul tricolor Daniel Macovei, dinspre Oradea a sosit Levente Polgar iar dinspre Tăşnad , Florin Dârjan.

Toţi au fost primiţi cum se cuvine în judeţ şi în Carei.  La Satu Mare au fost primiţi de către Prefectul Darius Filip, singurul prefect din ţară care a alergat cu drapelul tricolor împreună cu Ştafeta Veteranilor alături de elevii sportivi de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu.

La Tăşnad au fost primiţi de primarul Grieb  Csaba şi de către consilierii locali alături de elevi din oraş.

La Carei  Ştafeta Veteranilor a fost întâmpinată de către de către prof. Carmen Dindelegan cu grupul de elevi Invictus şi de către atleţii  campioni de la CSS Liceul Teoretic Carei.

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu