Istorie la pas prin Carei

• publicat la: 28 noiembrie 2017
Istorie la pas prin Carei

Evenimentele dedicate Zilei Naționale au debutat la Carei, luni, 27 noiembrie, cu prima ediție a manifestării intitulate:  Istoria la pas. A fost o plimbare prin Carei, cu oprire la busturile marilor personalități românești: Mihai Eminescu, Simion Bărnuțiu, Francisc Pall, Avram Iancu și la placa comemorativă Iuliu Maniu.

La fiecare oprire, au fost citite date biografice de către Adrian Ștefănuți, Nicoleta Latiș și Adrian Sabău,  iar cei prezenți au putut afla detalii interesante și mai puțin cunoscute despre fiecare personalitate în parte.

Cu această ocazie, organizatorii, Direcția de Cultură Carei și Biblioteca Municipală, au depus câte un buchet de flori. La eveniment a participat și o clasă de Liceul Teoretic Carei însoțită de prof. Lucian Madai.

Mâine, 29 noiembrie, vor avea loc următoarele activități:

ora 10.00 – Castelul Károlyi, Sala de simpozioane

Proiecție de film patriotic, cu  pentru elevii CT Iuliu Maniu

ora 12.30 – Castelul Károlyi, Sala de simpozioane

Masă rotundă – Patriotismul la tinerii de azi și de ieri.

Moderator: Bogdan Georgescu

ora 18.00 – Castelul Károlyi, Sala Cavalerilor

Spectacol omagial de muzică corală cu participarea corurilor: Crenguța, Armonica, Protopopiatului Ortodox Român Carei, Bisericii Sf. Dumitru Carei.

În program: moment de dans susținut de trupa Club Dance de la Clubul Copiilor și Elevilor Carei și moment poetic susținut de membri cercului de teatru amator al Centrului Cultural Carei, coordonator Adrian Ștefănuți

 

comentarii

de ion la 29 noiembrie 2017 - 13:40

Frumoasa initiativa , recomand pe viitor sa fie inclus bustul lui ” MAIOR DIMITRIE GIULESCU „

Lasati un comentariu