A doua carte exclusiv în limba maghiară din banii Primăriei Carei. Primarul Kovacs omite folosirea numelui Otiliei Marchiş uzând doar de poreclă

• publicat la: 13 decembrie 2017
A doua carte exclusiv în limba maghiară din banii Primăriei Carei. Primarul Kovacs omite folosirea numelui Otiliei Marchiş uzând doar de poreclă

Este pentru a doua oară în decurs de o lună  când Primăria Carei susţine financiar tipărirea unei cărţi exclusiv în limba maghiară. La şedinţa de azi 13 decembrie 2017 a fost introdus un proiect de hotărâre înainte de  începerea lucrărilor prin care primarul Kovacs solicita achiziţionarea de 200 bucăţi de volume al căror autor este Komaromi Joszef. Cartea se numeşte ,,Borismeret, borbiralat,,  şi costă 23,90 lei bucata deci  efortul financiar este de 4780 lei. referatul de specialitate este semnat de Gindele Emese din partea serviciului de contabilitate iar expunerea de motive este semnată de primarul Kovacs.

,,Cartea e doar în limba maghiară dar dacă doriţi se va face şi în limba română dar numai dacă veţi dori…Cartea e foarte bună, sper să găsim un traducător aşa cum am căutat şi pentru Itoka,,  a afirmat la şedinţa din data de 13 decembrie 2017 primarul Kovacs care continuă să se exprime  tendenţios faţă de careianca Otilia Marchiş folosind pentru aceasta doar porecla sa.

Komaromi Joszef este membru fondator al Asociaţiei Sf.Orban din Carei şi membru al Academiei de vinificaţie din Budapesta.

Vă reamintim că pentru cartea bibliodicţionar  ,,Tezaur Cultural şi spiritual careian,,  în care sunt consemnate peste 70 de personalităţi culturale locale nu a fost  acordat nici un sprijin financiar de către Primăria Carei.

În luna noiembrie, în data d e17 a fost lansată exclusiv în limba maghiară o carte tipărită doar în limba maghiară  despre Otilia Marchiş şi Ady Endre. În timp ce pentru Ady Endre se foloseşte numele său real şi nu porecla Belzebub pentru scriitoarea Otilia Marchiş se utilizează doar porecla sa.

Daniela Ciută

http://www.buletindecarei.ro/2017/11/lansare-de-carte-otilia-marchis-si-ady-endre-exclusiv-in-limba-maghiara-cu-numele-autoarei-inlocuit-de-porecla.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/11/rusine-primaria-carei-incetati-batjocura-la-adresa-otiliei-marchis.html

comentarii

de Geo la 13 decembrie 2017 - 15:33

Si a fost aprobat in cobsiliu?

de Geo la 13 decembrie 2017 - 15:34

Si a fost aprobat in consiliu?

Lasati un comentariu