APEL UMANITAR! Moş Nicolae are nevoie de ajutoare pentru una din locuinţele sociale de la Carei

• publicat la: 5 decembrie 2017
APEL UMANITAR! Moş Nicolae are nevoie de ajutoare pentru una din locuinţele sociale de la Carei

Deseară vine Moş Nicolae! Copii aşteaptă nerăbdători cadourile din ghetuţele pregătite. Aşteaptă darurile moşului şi cei mai puţin tineri iar unii dintre ei nici nu sunt pretenţioşi. Vor condiţii decente şi căldură şi dacă se poate… apă în casă.

Am vizitat în cursul dimineţii locatarii de la locuinţa primăriei din curtea Bibliotecii Municipale Carei, din spatele Casei de Cultură. În cele 3 încăperi locuiesc bătrâni bolnavi, oameni fără adăpost şi o familie cu copii mici.

Unul dintre oamenii fără adăpost are dublă fractură de omoplat deci nu se poate scula din pat ca să facă focul în soba de tablă din camera comună.  Mâncarea  o primesc de la  Cantina socială. În rest, imaginile vorbesc de la sine despre condiţiile din această locuinţă socială.

Cei care sunt dispuşi să se ofere voluntari pentru a tăia lemnele primite sunt aşteptaţi cu mare drag de locatarii din curtea Bibliotecii Municipale Carei.

Buletin de Carei

comentarii

de voluntar la 5 decembrie 2017 - 13:36

daca mi-ar sta in putere as delega cativa asistati sociali care trebuie sa faca munca in folosul comunitatii.

de mark la 5 decembrie 2017 - 16:06

tovarasii de la primarie se ocupa numai de marea lor familie?
ce trist sa ne faca de rusine orasul cu asa locuri din centru si peste drum de un liceu teologic!

de Poet careian la 5 decembrie 2017 - 16:38

Ajutoare,ajutoare dar de unde,drumurile facute si aproape terminate,si locuintele sociale sa fie renovate,ar fi bine,dar cand ,asta un semn de intrebare.

de Sugestie la 5 decembrie 2017 - 17:05

Da de ce nu mere la taiat de lemne domnul consilier Ilie Ciuta. Mai ales ca acum nu mai este asa ocupat nici cu partidul, care l-o schimbat din functie, si nici cu firma, care abea mai mere. Chiar si Daniela ar putea da o mana de ajutor voluntara, facand putina curatenie in incaprerile cele pe care le/o fotografiet. De scris si de chemat voluntari e usor, insa e mai greu sa pui tu singur mana, dand un exemplu tuturor careienilor.

de Buletin de Carei la 5 decembrie 2017 - 17:11

Va rugam sa nu atentati la inteligenta cititorilor si deci nu denaturati sensul articolului. Stim ca va deranjează că facem cunoscute modalităţile de gestionare a sectorului social de către conducerea totalitară dar aceasta e cruda realitate. Dacă înţelegeţi româneşte atunci vă rog să citiţi cu atenţie şi să nu mai blufaţi gratuit.Am solicitat VOLUNTARI pentru tăiat de lemne! ESTE chiar ultima frază. Chiar şi pentru un poet sau poetă e uşor de înţeles.

de monica la 5 decembrie 2017 - 17:16

la fel de bine poate merge la voluntariat si familia primarului ca tot taie frunza la caini dupa ce au venit cu coada intre picioare din germania sau familia vicelui ca tot se pozeaza prin concedii exotice…la lemne de taiat nu se pricep sau e prea mare burdihanu? hai domnilor primar ia sa dati un exemplu de voluntariat sa aiba de unde invata consilierii si careienii.

de romeo la 5 decembrie 2017 - 17:56

ioii da bine le spuneti! laios de ce nu mere la taiat de lemne? sau daca a mutat pe kaczagous la turnu de apa nu mai pune picioru acolo????consilierii tulipani nu arata cum se face voluntariat daca tot plateste pentru ei primaria si piperul si furculitele de la chefuri?

de mark la 6 decembrie 2017 - 11:08

ati stiut ca si firma de scaune e deja la amintire trecuta??? oare a platit impozitul cum trebe lacasa unde e si sediu de firma sau iara fraiereste careienii???? cu cat se vinde uscatorul facut cu utilaje de la oras????

de Un Careian la 6 decembrie 2017 - 13:19

oameni buni…. dar de ce sa mearga cineva sa taie lemne??? cei de acolo de ce nu taie??? sunt oameni batrani, femei de 80 de ani la tara care isi taie lemne de foc, fiind ca vor…. cei asistati social ar astepta sa faca cineva totul in locul lor, sa fie serviti, pentru ca ei nu vor sa faca nimica…. ce e cu mizeria aia din acele locuinte? sa nu mearga cineva sa le faca curat? Dar totusi ce credet? Voua v-a dat cineva orice locuinta? nu !! Daca vrei ceva trebuie sa muncesti, sa iti faci, daca ai copii mici, daca esti batran de 70-80 ani, iar astea tot asteapta sa faca cineva totul in locul lor, si daca sunt capabili de munca…. dar de ce sa lucreze, daca primesc ajutoare? nici macar sa tina curatenie in locuintele primite, nu vor….

de Buletin de Carei la 6 decembrie 2017 - 13:40

Este vorba despre cei trei bătrâni, oameni fără adăpost şi nu de asistaţi sociali. Unul dintre bolnavi are dublă fractură de omoplat. Când aţi pierdut şi ultima urmă de umanitate dragă careian mieros? De ce vă este ruşine să vă daţi numele când criticaţi nişte bătrâni bolnavi?

de mitru la 6 decembrie 2017 - 21:51

aloooo! primaria??? se aude??? astea sunt locuintele in care trimiteti oamenii??? parca ar fi lagarele mortii!!! o noapte sa dormiti acolo cu familiile voastre va doresc!

de Un Careian la 7 decembrie 2017 - 06:37

Sunt acolo nu numai bartani, cum ati scris si mai sus… nu am criticat oameni batrani, bolnavi, ci pe cei care asteapta ca primaria, statul, sa le stearga curul, ca ei nu au chef…. Dar stiti ce? Daca dumneavoastra sunteti atat de saritoare in ajutor, tot timpul sariti voluntara sa aratati Careienilor cum ar trebui facute lucrurile…. Aratati-ne va rog poze, unde taiati lemnele cu sotul dumneavoastra, cine este consilier, si poate fi un reprezentant al primariei in lucru voluntar… Aratati-ne va rog ce suflet umanitar aveti, ca faceti ceva pentru oamenii astea batrani, bolnavi…. aratati-ne poze, unde le taiati lemnele, si unde faceti curatenie la ei !!!!

de roland la 7 decembrie 2017 - 11:49

noi careienii nu asa suntem cum scrie cel de sus si care a venit din alte locuri aici! pentru oamenii batrani trebuie mers si ajutat! primarul si vicele sa aiba rusine ca tine in acel cotet pe cei bolnavi!

de caraianul la 7 decembrie 2017 - 12:04

Suntem in postul Craciunului si nu ar trebui sa fim asa de rai si plini de ura. La Carei oamenii au fost mereu saritori si ajutatori. Hai sa nu ne facem de ras inainte de Craciun si sa lasam deoparte dusmania impotriva unui consilier care deranjeaza doar pentru ca spune lucrurilor pe nume. Mai bine aratati voi cat sunteti de umani si dispusi sa ajutati daca tot pretindeti altora sa faca lucruri in locul vostru. Un careian nu e tot orasul de fapt asa ca rusine sa aiba si pocainta inainte de Craciun!

Lasati un comentariu