Incendiu la sonda de gaz – ziua a III-a

• publicat la: 20 December 2017
Incendiu la sonda de gaz – ziua a III-a

În contextul gestionării situației de urgență generate de incendiul produs la sonda de gaz din localitatea Moftinu Mare, în această dimineață, echipa de specialiști din cadrul  IGSU și echipa de experți în controlarea și asigurarea sondelor, au desfășurat activități de recunoștere a zonei.

Primele măsuri luate au fost cele de identificare a tuturor surselor de apă din proximitatea amplasamentului sondei, pentru asigurarea continuității acțiunilor de stingere la momentul stabilit, respectiv de  identificare a modalităților de eliberare a puțului sondei de resturile rămase după prăbușirea turnului acesteia și degajarea tuturor materialelor care ar putea împiedica accesul forțelor de intervenție în apropierea focarului.

La fața locului pentru coordonarea integrată a acțiunilor de intervenție a fost instalat și operaționalizat Punctul de comandă mobil al I.S.U. Maramureș, unde se desfășoară întâlnirile și ședințele de lucru ale factorilor de decizie.

Deocamdată, nu se acționează pentru stingerea incendiului din cauza riscului de producere a unor acumulări de gaze, care să conducă la o explozie și se asigură zona cu un echipaj de pompier, care este permanent prezent la fața locului.

În cursul acestei zile, la ora 16:30, va avea loc o ședință de lucru cu toți factorii implicați, iar la ora 19:00, la sediul primăriei comunei Moftin, se va organiza o conferință de presă în care vor fi prezentate acțiunile întreprinse pe parcursul zilei, respectiv măsurile care vor fi întreprinse în perioada imediat următoare.

Lasati un comentariu