Peste 300 de sancțiuni contravenționale aplicate în judeţ de polițiștii rutieri

• publicat la: 4 decembrie 2017
Peste 300 de sancțiuni contravenționale aplicate în judeţ de polițiștii rutieri

În perioada 30 noiembrie – 3 decembrie a.c., polițiștii au desfășurat activități de prevenire a accidentelor rutiere, a faptelor antisociale, precum și de patrulare în vederea asigurării unui climat de siguranță civică și rutieră, cu ocazia minivacanței.

Astfel pe durata acestor zile polițiștii au constatat și aplicat peste 320 de abateri la regimul circulației, valoare sancțiunilor aplicate depășind 87 800 de lei.

De asemenea, s-au reținut în jur de 25 de permise de conducere, pentru depășirea limitei legale de viteză, efectuarea unor depășiri neregulamentare, alcool sau pentru neacordarea de prioritate altor autovehicule, și au fost ridicate 6 certificate de înmatriculare.

Măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce a fost dispusă de polițiști în cazul a 11 conducători auto cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, care au depășit cu peste 50 km/h limita maximă admisă de viteză, aceștia fiind filmați și înregistrați de aparatul radar montat pe autospeciale cu viteze între 102 și 147 km/h.   

Infracțiuni la regimul rutier înregistrate de polițiști

 

La data de 29 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Beltiug împreună cu cei din cadrul Poliției oraș Ardud, au oprit în trafic, pe raza localității Tătărești, un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat, de 58 de ani, din municipiul Satu Mare.

Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultatul faptul că acesta consumase băuturi alcoolice, având o concentrație alcoolică de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, de asemenea, a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Și, la data de 1 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Satu Mare au oprit pentru control un autoturism pe raza localității Botiz, la volanul căruia se afla un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate.

Testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului auto a relevat faptul că acesta consumase băuturi alcoolice, rezultatul fiind de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 30 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Crucișor, au depistat în trafic, pe DJ 193 B, în localitatea Crucișor, un tânăr, de 19 ani, din comuna Valea Vinului, care conducea un motociclu.

Din verificările efectuate la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că motociclul nu era înmatriculat, iar tânărul care conducea nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. 

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat. 

Accidente de circulație cercetate de polițiștii rutieri

 

La data de 29 noiembrie a.c., în jurul orei 14.15, polițiștii rutieri din cadrul Poliției oraș Negrești Oaș, au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier în localitatea Certeze, soldat cu rănirea ușoară a unui biciclist.

Din cercetările efectuate la fața locului, s-a stabilit faptul că o femeie, de 36 de ani, din Certeze, aflându-se la volanul unui autoturism, a acroșat un biciclist, de 10 de ani, din aceeași comună, care se deplasa neregulamentar pe partea carosabilă, accidentându-l.

 

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a minorului aflat pe bicicletă. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.  

La data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 6.30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier, pe DN 1C, în afara localității Drăgușeni, soldat cu victime omenești.

Din cercetările efectuate la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că, un bărbat, de 28 de ani, din Turulung, aflându-se la volanul unui autoturism, pe fondul vitezei excesive, a pierdut controlul asupra autoturismului, intrând în coliziune cu un copac.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a unui minor, de 15 ani, din Turulung și decesul unui bărbat, de 37 de ani, din aceeași localitate, ambii pasageri în autoturism. Conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii eventualei alcoolemii, rezultatul fiind de 1,06 mg/l alcool pur în sânge.

Față de conducătorul auto, Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. 

La data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 19.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Satu Mare au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane, în comuna Botiz.

În fapt, un bărbat, de 29 de ani, din localitatea Ciuperceni, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din Botiz, a accidentat un bărbat, de 39 de ani, din comuna Botiz, care se afla pe drumului public, neregulamentar, în calitate de pieton.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, fiind depistat ulterior de polițiști.

În cauză s-a înregistrat dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție. 

Polițiștii Formațiunii Rutiere din cadrul Poliției oraș Negrești Oaș au fost sesizați la data de 3 decembrie a.c., la ora 13.00, despre faptul că în localitatea Bixad a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că o tânără, de 21 de ani, din comuna Bixad, a accidentat un bărbat, de 49 de ani, din localitatea Trip, care se deplasa în calitate de pieton pe partea carosabilă. În urma acroșării pietonul a suferit răni grave astfel că a fost transportat cu ambulanța la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

După producerea evenimentului rutier persoana aflată la volan a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, aceasta prezentându-se la sediul poliției după câteva ore de la producerea evenimentului rutier.  Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ.

Cercetările continuă în dosarul penal constituit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.

Lasati un comentariu