Trecerea la noul Mers al Trenurilor 2017 – 2018

• publicat la: 8 decembrie 2017
Trecerea la noul Mers al Trenurilor  2017 – 2018

CFR Călători informează că, începând cu 9/10 decembrie a.c., va intra în vigoare noul  Mers al Trenurilor 2017 – 2018, care va fi  valabil până la data de 8 decembrie 2018.

Oferta de transport feroviar de pasageri este adaptată cererii pieței atât prin  urmărirea și realizarea unui serviciu de calitate, cât și prin satisfacerea nevoilor  clienților, în limita resurselor disponibile ale CFR Călători.

Zilnic se vor afla în circulaţie între 1200 și 1300 de trenuri, în funcție de perioada din an:

Trenurile Zăpezii circulă din 11 decembrie către destinații montane: Valea Prahovei, Vatra Dornei, Piatra Neamţ şi Petroşani (staţiunile Straja şi Parâng). În zilele de weekend biletele pentru călătoriile de pe Valea Prahovei (pe rute între Sinaia – Brașov și retur) au reduceri între 31% și 56%.  În perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2018, de luni până joi, biletele valabile la  Trenurile Zăpezii vor fi reduse cu 25%.

Reducerea de 25% se aplică la tariful de transport pentru adult și copil, tichetul  de rezervare a locului plătindu-se integral.

Trenurile Soarelui vor asigura în perioada sezonului estival 2018 legături din  toată țara către staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării.

În Traficul intern  Durate reduse de călătorie

La trenurile IR 1633 şi IR 1632 București Nord – Brașov şi retur, care vor circula  permanent, timpii de mers sunt mai mici cu aproximativ 20 minute faţă pe mersul de tren actual, durata de parcurs fiind de 2 ore și 25 de minute.

 Trenuri noi

Sunt introduse în circulaţie trenurile IR 1784 și IR 1785 București Nord– Pitești şi retur cu legătură în Curtea de Argeș pentru fluidizarea traficului de călători, cu respectarea mersului cadențat la interval de o oră pe această rută.

În sezonul estival 2018, va circula o nouă pereche de trenuri pe ruta Bucureşti Nord – Constanţa şi retur pentru preluarea călătorilor din capitală pentru litoral şi retur.

Legătura cu Delta Dunării asigurată în weekend cu tren direct

Trenurile directe IR 1688 și IR 1689 Tulcea Oraș – București Nord şi retur care circulă zilnic în sezonul estival vor circula şi în perioada de extrasezon, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

 Trenuri pentru navetiști

Pentru persoanele care fac naveta pe Valea Prahovei şi pe ruta Bucureşti Nord –Piteşti şi retur mersul cadenţat se menţine astfel încât să poată fi preluat traficul existent.

Trenuri către aeroport

Zilnic, la cadență de aproximativ 2 ore, va exista legătură feroviară București –Aeroport și retur.

Reduceri tarifare

Pe lângă legitimațiile de călătorie emise în baza  facilităților<https://www.cfrcalatori.ro/ro/facilitati> acordate prin acte normative  diferitelor categorii de călători (ex. gratuitate pentru   studenți<https://cfrcalatori.ro/ro/comunicate/110-arhiva-comunicate-de-presa/1037-precizari-pentru-studenti-privind-calatoria-gratuita-cu-trenul>

și reduceri pentru elevi, pensionari etc.), CFR Călători oferă o gamă diversă de   oferte comerciale<https://www.cfrcalatori.ro/ro/oferte> (ex. abonamente, card Tren  Plus, minigrup, etc) .

Distribuția de bilete se asigură prin următoarele  canale<https://www.cfrcalatori.ro/ro/tarife-tara/cum-sa-cumperi-bilet> :

online,  staţii şi agenţii CFR, automate de vânzare și distribuitori autorizați cu care  există parteneriate de vânzare bilete.

 Lucrări la infrastructura feroviară

În cursul anului 2018 se desfășoară o serie de lucrări de reabilitare a mai multor  tronsoane feroviare. Lucrările se efectuează pentru creșterea performanțelor infrastructurii feroviare și a serviciilor oferite călătorilor. În funcție de  evoluția acestor lucrări, în circulaţia trenurilor pot surveni unele întârzieri sau  alte modificări punctuale.

Alte noutăți în circulația trenurilor, în   Anexă<https://docs.google.com/document/d/1IhZYPMQnDroifxaJqPGY6lyBcZED75RGiJaR_fy3T5c/edit?usp=sharing>

În Traficul  internațional

Trenurile internaţionale IR 72 şi IR 73 vor circula spre/dinspre Budapesta din   Timişoara Nord, iar legătura cu acestea dinspre/spre Bucureşti Nord va fi asigurată  de trenurile IR 1797 şi IR 1798 Bucureşti Nord – Timişoara Nord şi retur.

La trenurile IR 366 şi IR 367 Braşov –  Cluj Napoca – Budapesta se va asigura   legătura dinspre/spre Târgu Mureş cu trenuri Săgeata Albastră IR 1749 şi IR 1748   Târgu Mureș –Cluj Napoca și retur.

Pentru tren IR 366 Brașov – Budapesta se asigură  legătură în stația Siculeni de la tren R 5201 care circulă pe ruta Mărășești –Miercurea Ciuc.

Trenurile Ister IR 472 şi IR 473 vor circula pe ruta București Nord– Brașov –Sibiu– Budapesta și retur.

Trenurile IR 1094 şi IR 1095 București Nord– Ruse și retur vor circula numai în extrasezon, iar în perioada sezon vor circula  trenurile IR 461 şi IR 460  Bucureşti– Sofia şi retur.

Şi în anul 2018, pasagerii vor putea călători în afara țării zilnic, cu trenuri  directe din București Nord către Viena  <https://www.cfrcalatori.ro/ro/trafic-international/oferte/117-trafic-international/oferte-international/124-cu-trenul-in-austria>

(de la 39 Euro pe sens) și  Budapesta<https://www.cfrcalatori.ro/ro/trafic-international/oferte/117-trafic-international/oferte-international/123-cu-trenul-in-ungaria> (de la 29 Euro pe sens),  Chişinău<https://www.cfrcalatori.ro/ro/component/content/article/117-trafic-international/oferte-international/987-cu-trenul-in-moldova> (19 euro pe sens), iar în sezonul estival către Sofia și Salonic. Din Viena există   posibilități de călătorie către orice destinație europeană.

De asemenea, oferta de transport internațional include trenuri zilnice directe către  Budapesta și din Timişoara (de la 15 Euro pe sens), Cluj Napoca (de la 15 Euro pe  sens) şi Brașov (de la 19 Euro pe sens).

Foarte avantajoase sunt şi ofertele pentru călătoriile către   Austria<https://www.cfrcalatori.ro/ro/trafic-international/oferte/117-trafic-international/oferte-international/124-cu-trenul-in-austria>,Germania<https://www.cfrcalatori.ro/ro/trafic-international/oferte/117-trafic-international/oferte-international/125-tren-germania>,Polonia, Slovacia şi    Cehia<https://www.cfrcalatori.ro/ro/trafic-international/oferte/117-trafic-international/oferte-international/126-cu-trenul-in-polonia-slovacia-cehia>,  cât şi oferta Interrail   Pass<https://www.cfrcalatori.ro/ro/trafic-international/oferte/117-international/oferte-international/121-interrail-un-bilet-pentru-toata-europa>,  care reprezintă practic un abonament valabil în toată Europa sau pe o anumită țară  din Europa.

Broşura „Mersul Trenurilor de Călători 2017-2018” va putea fi achiziţionată din  principalele gări şi agenţii CFR din Bucureşti şi din ţară la preţul de 15 lei.

Deoarece conţinutul poate fi actualizat, rugăm călătorii să solicite informaţii cu  privire la mersul trenurilor de la staţiile şi agenţiile CFR sau să acceseze site-ul   www.cfrcalatori.ro<http://www.cfrcalatori.ro/>.

CFR Călători mulțumește tuturor pasagerilor care înţeleg să circule cu bilet sau  abonament, dând dovadă de corectitudine și spirit civic. Prin plata călătoriei,  pasagerii fac posibilă menținerea în circulație a trenurilor pe care le utilizează  pentru a se deplasa către locul de muncă sau către o destinație de vacanță, evitând  suprataxarea suplimentară în tren şi/sau suportarea costurilor amenzii conform  reglementărilor în vigoare.

Înainte de călătorie, recomandăm tuturor pasagerilor să se asigure că au  achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea  costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare.  Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să se adreseze  personalului nostru din stații, să consulte pagina de internet a companiei   www.cfrcalatori.ro<http://www.cfrcalatori.ro/> sau să ne contacteze la numărul de  telefon 021/9521.

Lasati un comentariu