Concurs național pentru tineri și adulți „ROMÂNIA la 100+100”

• publicat la: 16 January 2018
Concurs național pentru tineri și adulți „ROMÂNIA la 100+100”

Biblioteca Județeană Satu Mare și Asociația Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România–filiala Satu Mare, alături alte biblioteci de rang județean din țară, se alătură inițiativei bibliotecarilor din județul Sălaj și dau startul concursului național „ROMÂNIA la 100+100”.

Proiectul se derulează sub auspiciile Centenarului României și este susținut de Consiliul Județean Sălaj, Instituția Prefectului Sălaj și Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România.

Concursul este destinat tuturor românilor, cu vârste cuprinse între 15 și 100+ ani, și invită la cunoaștere, meditație, imaginație, creativitate. Intră în competiție toate scrierile, din diverse genuri literare (proză, poezie, eseu, teatru ș.a.), dar și lucrări din domeniul istoric, etnografic, științific, respectând, bineînțeles, tematica propusă.

„În 2018 suntem chemați să recitim paginile scrise despre drumul românilor spre Marea Unire, dar și evoluția României în perioada 1918 – 2018 și să ne exprimăm viziunea pentru următorul secol. Cum va fi țara noastră peste 100 de ani?! Ce trebuie să facem azi, mâine… pentru ca nepoții și strănepoții celor de azi să fie stăpâni și mândri în România?!”, aceasta este provocarea concursului, transmisă de către inițiatori.

Creațiile cele mai inspirate vor fi cuprinse într-un volum omagial și distribuite în toată țara, prin intermediul bibliotecilor județene.

Regulamentul concursului:

Indicații text: Times New Roman, 12; număr de pagini: maxim 10.

Termen de expediere a lucrărilor: 31 octombrie 2018 (prin poșta electronică, pe adresa bibliotecasatumare@yahoo.com, cu subiectul „Concurs național România la 100+100”).

Anunțarea câștigătorilor: 15 noiembrie 2018.

Festivitatea de premiere: 1 Decembrie 2018.

Publicarea și distribuirea volumelor omagiale: ianuarie/februarie 2019

Organizatorii transmit tuturor participanților succes și multă inspirație!

 

Lasati un comentariu