Hora Unirii în faţa Monumentului Ostaşului Român de la Carei

• publicat la: 24 ianuarie 2018
Hora Unirii în faţa Monumentului Ostaşului Român de la Carei

Miercuri, 24 ianuarie 2018, de la ora 10.00, pe platoul din faţa Monumentului Ostaşului Român din Carei a avut loc un moment solemn cu ocazia împlinirii a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, organizat de Direcţia de Cultură a Municipiului Carei.

Manifestarea a debutat cu intonarea Imnului Naţional de către corul Armonica, apoi Bogdan Georgescu, director al Direcției de Cultură și Sport a municipiului Carei a evocat semnificaţiile „Micii Uniri”, a urmat o slujbă de Te Deum oficiată de preoţi din cadrul Parohiei Ortodoxe române din Carei, după care au avut loc depuneri de coroane din partea instituţiilor publice, partidelor şi asociaţiilor.

Evenimentul s-a încheiat cu un moment artistic susţinut de reprezentanți ai cercurilor din cadrul Centrului Cultural Carei.

Formația Magic Dance a prezentat două dansuri, alături de coordonatoarea Raluca Păvăluc, Adrian Ștefănuți a recitat poezia „Unirea Principatelor” de Grigore Alexandrescu, corul Armonica, dirijat de Ioan Tordoi a interpretat mai multe melodii patriotice, iar solistele Daiana Căşuţ și Denisa Vasile, acompaniate de taraful Ceatăra au interpretat două cântece patriotice, dintre care unul a fost „Hora Unirii”.

La finalul manifestării cei prezenți au întins tradiționala horă în fața monumentului. În mijlocul Horei a fluturat un drapel tricolor tânărul Marcel Ursan de la ASTRA Carei.

Evenimentul se înscrie în seria manifestărilor organizate cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Lasati un comentariu