Poliţia informează….peste 260 de sancţiuni, furturi, accidente

• publicat la: 22 ianuarie 2018
Poliţia informează….peste 260 de sancţiuni, furturi, accidente

Polițiștii sătmăreni au desfășurat activități pentru siguranța circulației pe drumurile publice și a normelor de conviețuire socială, ocazie cu care au aplicat pe parcursul sfârșitului de săptămână peste 25 de sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991, în valoare de aproximativ  11 000 de lei, și peste 260 de  sancțiuni contravenționale la OUG 195/2002, în valoare de peste 52 500 de lei.

Ca măsură complementară s-au reținut 9 permise de conducere.

Astfel, în perioada 19-21 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au identificat pe diferite sectoare de drum cu limita maximă admisă de 50 km/h,  doi conducători auto, cu vârste de 25, respectiv 35 de ani,  ambii din Satu Mare, în timp ce se deplasau cu vitezele de 108 km/h, respectiv 103 km/h. În ambele cauze s-au reținut permisele de conducere.

Măsura reținerii permisului de conducere au luat-o polițiștii și în cazul efectuării unei manevre de depășire neregulamentară, de către un bărbat, de 43 de ani, din Satu Mare.

Eveniment rutier soldat cu pagube materiale,

produs de o persoană care nu posedă permis de conducere

 Polițiștii din cadrul Poliției oraș Ardud s-au sesizat din oficiu la data de 18 ianuarie a.c., cu privire la faptul că în jurul orei 20.40, între localitățile Ardud și Baba Novac a avut loc un eveniment rutier din care au rezultat doar pagube materiale.

În fapt, un bărbat, de 30 de ani, din municipiul Carei, conducând un autoturism pe direcția Ardud – Baba Novac a pătruns pe contrasens intrând în coliziune laterală cu un alt autoturism care circula din sens opus, condus de un bărbat, de 22 de ani, din oraș Ardud.

În urma coliziunii cele două autoturisme au părăsit partea carosabilă, intrând în șanțul din partea stângă a direcției de deplasare, rezultând pagube materiale la ambele autovehicule.

Cu ocazia efectuării cercetărilor, polițiștii au stabilit că persoana care a provocat accidentul nu deține permis de conducere de nici o categorie, astfel că, în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu deține permis de conducere.

Minor depistat de polițiști

în timp ce conducea un motociclu neînmatriculat

 

Polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Beltiug și Poliție oraș Ardud, au oprit pentru control,  la data de 19 ianuarie a.c., pe raza localității Viile Satu Mare, un minor, de 15 ani, din orașul Ardud, care conducea un moped.

În urma efectuării controlului, polițiștii au stabilit că tânărul nu deține permis de conducere, iar mopedul pe care îl conduce este neînmatriculat. Totodată, alături de acesta se afla un bărbat, de 28 de ani, din aceeași localitate, față de care s-a stabilit că este proprietarul motociclului și l-a încredințat pentru a fi condus de către minor, deși cunoștea că acesta nu deține permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu deține permis de conducere.

Conducerea unui autoturism de către o persoană care nu deține permis de conducere

 La data de 20 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Negrești Oaș au identificat în trafic, în Comuna Racșa, un bărbat, de 53 de ani, din Maramureș, care conducea un  autoturism.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, bărbatul nu deține permis de conducere de nici o categorie. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul  de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Conducerea de autoturisme de către persoane care au permisul de conducere suspendat

 La data de 20 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Gherța Mică au identificat în trafic, pe DJ 197, în sat Pășunea Mare, un bărbat, de 52 de ani, din Livada, care se afla la volanul unui autoturism.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, bărbatul are permisul de conducere suspendat.

Tot la data de 20 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier au identificat în trafic, în municipiul Satu Mare, un bărbat, de 40 de ani, din Satu Mare, care se afla la volanul unui autoturism, având permisul de conducere suspendat.

În ambele cauze s-au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul  de către o persoană care are permisul de conducere suspendat.

Persoană bănuită de furt identificată de polițiști

La data de 19 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Satu Mare au fost sesizați prin apelul de urgență 112 de către un bărbat, de 41 de ani, din municipiul Satu Mare, despre faptul că, persoane necunoscute ar fi sustras mai multe bunuri dintr-un imobil din localitatea Botiz, care îi aparține.

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că în noaptea de 18/19 ianuarie a.c. persoane necunoscute ar fi intrat în curtea unui imobil aflat în construcție din comuna Botiz, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, cauzând un prejudiciu de aproximativ 10 000 de lei.

În urma activităților efectuate, polițiștii au identificat persoana bănuită că ar fi sustras bunurile, acesta fiind u tânăr, de 18 ani, din localitatea Botiz. De asemenea, prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii infracțiunii în dosarul penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

 Au furat material lemnos, polițiștii i-au identificat

 La data de 20 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Valea Vinului au fost sesizați prin apelul de urgență 112, despre faptul că, de pe un teren aflat în proprietatea privată a unui bărbat, din localitatea Roșiori, s-au tăiat și sustras arbori, de esență răchită.

Din verificările efectuate de către polițiștii care s-au deplasat la fața locului, aceștia au constatat că cele sesizate se confirmă și au identificat persoana care ar fi tăiat și sustras materialul lemnos, acesta fiind un bărbat, de 43 de ani, din Roșiori.

La data de 21 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Tășnad au fost sesizați prin apelul de urgență 112, de către un bărbat, din sat Giorocuta, despre faptul că, i s-ar fi tăiat și sustras 19 arbori de esență salcâm și jugastru cu diametre cuprinse între 10 și 40 de cm, de pe un teren cu vegetație forestieră aflat în proprietatea sa, situat pe raza localității Giorocuta.

Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, iar în urma cercetărilor efectuate au stabilit  identitatea  persoanei care ar fi tăiat și sustras materialul lemnos, acesta fiind un bărbat, de 20 de ani, din sat Corund.

În ambele cauze s-au întocmit dosare penale față de persoanele identificate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori.

 

Lasati un comentariu