Primarul din Carei despre Mihai Tudose: „un tip şmecheraş, tipic sudist”

• publicat la: 17 ianuarie 2018
Primarul din Carei despre Mihai Tudose: „un tip şmecheraş, tipic sudist”

Mai mulţi cititori ai Buletin de Carei au semnalat  afirmaţii  discriminatorii ale primarului Kovacs la  o emisiune televizată. În cadrul emisiunii Agenda Publică de ieri seară de la ITV , având ca subiect ,,PSD şi-a debarcat al doilea premier de la Palatul Victoria,, primarul din Carei a afirmat  despre premierul Mihai Tudose că…,,mi  s-o părut un tip şmecheraş, tipic sudist,  cu glumiţele lui cu regele,  cu spânzurarea secuilor…,,.   Afirmaţiile sunt făcute după minutul 45,10  din emisiune.

Emisiunea a fost moderată de Stela Cădar iar în platou au mai fost prezenţi senatorul Gabriel Leş şi viceprimarul de Satu Mare, Adrian Albu.

Intervenţia primarului Kovacs vine după intervenţia în emisiune a primarului din Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca despre care spune  că vorbeşte ca un soldat de partid.

,, A spus ce spune un soldat de partid…o felicit, începe să înveţe politica, limbajul o fost bun, elevat…mai mult îmi place limbajul dnei Fedorca decât a lui Tudose …mi  s-o părut un tip şmecheraş, tipic sudist,  cu glumiţele lui cu regele,  cu spânzurarea secuilor…vor spânzura şi ei care pun steagul…,,.

Intervenţiile interlocutorilor la afirmaţiile lui Kovacs au fost doar pentru episodul cu steagurile secuieşti şi cu interpretarea eronată datorată carenţelor în înţelegerea limbii române.

Senatorul Gabriel Leş a afirmat că nici nu se putea gândi la spânzurătoare ascultând declaraţiile fostului premier  dar primarul a insistat şi a afirmat că secuilor ,,le-o trecut prin cap,,.

Discuţiile au abordat şi tema solicitării autonomiei de către UDMR pentru anumite teritorii din România. Primarul Kovacs  speră  să ajungem ca şi italienii unde se schimbă des guvernele, îşi doreşte autonomie economică şi administrativă şi e supărat că nu se dă autonomie culturală.

În mod curios Kovacs,preşedinte la UDMR Carei,  nu a pomenit nimic despre  autonomia din  Republica de la Carei unde tot ce este monument românesc este exclus de la reabilitare  sau finanţare,  unde în primăria tuturor careienilor sala festivă e pictată doar cu personaje maghiare nu şi româneşti şi unde sunt excluse de pe hartă obictive româneşti sau sunt oferite pe paginile de prezentare informaţii istorice false.  În municipiul Carei a fost tipărită cu bani publici  o carte fals istoric…dar lista poate continua pe pagini întregi.

http://www.buletindecarei.ro/2013/02/traseul-legendelor-satmareneun-fals-istoric-finantat-cu-bani-europeni.html

Se dezvelesc  monumente fără prezentări în limba română. Infatuarea sa merge până la a se considera deasupra specialiştilor de la Muzeul Judeţean şi a-i admonesta pentru deciziile luate în legătură cu conferirea de distincţii. Precizăm că primarul nu a participat la dezvelirea recentă a bustului lui Mihai Eminescu din Carei, nici la spectacolele şi manifestările culturale dedicate Zilei Naţionale sau Zilei Culturii Naţionale.

Iar în ce priveşte autonomia economică e lesne de înţeles că o doreşte cât timp  ultimul raport al Curţi de Conturi a constatat  un prejudiciu de peste 5,77 milioane de RON doar la anumite departamente. Nu mai vorbim despre datoriile  de la bugetul  de stat pentru care are reţinere pe salariu. Declaraţia sa de avere atestă cele de mai sus.

Afimaţiile primarului Kovacs pot fi urmărite pe înregistrarea emisiunii de la ITV. Cele semnalate în titlu apar  după minutul 45.

http://www.informatiatv.ro/agenda-publica/psd-si-debarcat-al-doilea-premier-de-la-palatul-victoria/

Buletin de Carei

comentarii

de unio la 18 ianuarie 2018 - 18:31

Kk0vax vorbeste ca Jobbik si intelege romaneste ca secuii carora le-a trecut prin cap ca vor fi spanzurati pentru ca nu inteleg romaneste si pentru ca sursa lor de informare este presa ungureasca din Romania sau din Ungaria. Tudose a zis ca „vor flutura”. Adica, daca toti idiotii aia de la Jobbik au vrut sa se victimizeze au inlocuit pe „vor flutura” cu „vor spanzura”. Si gata, ia uite ce medieval e prim ministrul Romaniei! Nu mai vede lumea ca autonomia „secuiasca” e ea insasi medievala, in epoca moderna au desfiintat-o chiar ungurii insisi, fiindca era anacronica. Anacronismul „secuismului” ridicol nu se mai observa acum, cand, vai, saracii autonomuistii „secui” vor fi spanzurati de medievalii romani. Daca idiotii ar fi citit textul postat pe Facebook de prim ministrul in functie la acel moment – Tudose – ar fi putut vedea cu ochii lor ca nimeni n-a vorbit de spanzurat, ci doar de fluturat. Cum insa ungaristii „secui” (ca secuii fara ghilimele nu sunt decat abia circa o -una- mie) asculta doar ce le spune Jobbik (aia cu funia de gat) si presa ungureasca -fiindca romaneste nu stiu decat aproximativ- iau si ei de bun ce le convine ca ei, vai saracii, sunt oprimati de romani. De aia si vor autonomuie. Si aici e ca in cazul figurii de stil cu vorbitul in soapta. Ca sa nu se vorbeasca de tuia. Tuia la secui fiind ilegalitatea arborarii steagului „secuiesc” pe cladirile institutiilor statului roman.

de pista la 18 ianuarie 2018 - 18:52

da sudistii nu-s asa ? N-ai in famailie pe cineva sa-l intrebi ?

de zoli la 18 ianuarie 2018 - 19:03

InCarei sudistii dau de lucru la maghiari dar primarul nici macar din Carei nu este si nu a stiut sa tine nici o firma din cele 5 care avut!

de Marika la 18 ianuarie 2018 - 19:05

apoi daca primarul nostru asa vorbeste despre alti oameni atunci el ce fel de om este???
ce suflet are cine asa vorbeste despre alti oameni pe care nici nu cunoaste?

de Poet CAreian 2018 la 19 ianuarie 2018 - 07:44

Smecheras,tipic sudist,dar cine este nordist,sí cine merge la Antarctis,intrebar I interesante,oarecum cine are dreptate,ő sa aflam cand mergem in strainatate.

de Ion gyuri la 20 ianuarie 2018 - 09:25

Rusine rusine rusine !!!
Din toate orasele din tara doar Careiul are cel mai prost drum principal !!!
Domnule Kovacs …. nu va este jena sa vedeti drumul in acest hal ???
Directie…bucse …etc…etc…va trimitem factura de la servis !!!

de unio la 21 ianuarie 2018 - 21:14

„nordistul” de toata jena de la Asuaj (l-am numit pe kk0 vax legelista) sa fi vorbit despre „smecherasi” in situatia in care nu ar fi „smecherit” el insusi statul roman de plata impozitelor pe circa 20 de ani, beneficiind de scutiri de impozit pe timp de 5 ani pentru fiecare dintre cele 4 firme pe care le-a falimentat in perioada sa de „manageriat” economic de kk0 (t) si de completa (ca sa nu zic iar „toata”) jena in care si-a demonstrat „capacitatile”. Si cat de smecheras tipic nordist a fost pe urma legelista de Asuaj in pozitia de primar, cand, desi avea poprire pe salar si nici o alta sursa de venit, a prosperat mai rapid decat detinatorii de firme din municipiul de pe canalizarea castelului. Desigur, in mod „cinstit”, tipic „nordist”! De Asuaj, ce mai, nu de sudist!

Lasati un comentariu