Profesorul Florin Turcu din Carei este vicepreşedinte la Asociația Județeană de Atletism

• publicat la: 16 ianuarie 2018
Profesorul Florin Turcu din Carei este vicepreşedinte la Asociația Județeană de Atletism

S-a reactivat Asociația Județeană de Atletism Satu Mare. Detalii despre acest fapt au fost oferite în cadrul  emisiunii Panoramic Sportiv de la ITV din data de  15 ianuarie 2018 de către  profesorii Horea Macarie – președinte AJA și Florin Turcu – vicepreședinte.

Profesorul Florin Turcu de la Liceul Teoretic Carei este elevul renumitului profesor şi antrenor Ioan Mărneanu. Amândoi au o activitate susţinută, consecventă, de pe urma căreia …răsar la Carei noi şi noi campioni şi vicecampioni naţionali.

Campion balcanic, Florin Turcu a avut recent satisfacţia de asista la cucerirea acestui titlu important şi de către un elev al său, Denis Ţicle. Denis Ţicle mai deţine  un titlu de Campion naţional la aruncare suliţei în 2015 şi  2 titluri de vicecampion tot la aruncare suliţei.

Denis Ţicle este cel de-al treilea campion balcanic pe care îl dă Careiul. Primul a fost Constantin Codreanu  la cros iar al doilea a fost Florin Turcu la aruncarea suliţei. Deci la aşa antrenor aşa elev. Calificat în urma acestui rezultat la Campionatul Mondial de aruncări pentru categoria sa de vârstă, Denis Ţicle revine de la Nairobi cu un frumos loc 10. Vine puternic din urmă şi Vlad Turcu, o speranţa a sportului de performanţă din Carei. Cu tehnica învăţată de la tatăl său, Vlad  culege şi el Diplome după Diplome.

Vlad Turcu este campion naţional la suliţă, categoria copii 1, ediţia 2017,  cu o aruncare de 46,48m. Nu îl uităm nici pe Cătălin  Screment-Baciu, tot un elev al antrenorului Florin Turcu,  devenit vicecampion naţional la aruncarea suliţei la categoria juniori 3.

Şcoala careiană de atletism este una valoroasă dar prea puţin cunoscută şi promovată.

La Carei are loc an de an o competiţie sportivă  de atletism care adună SUTE de participanţi. Cupa 25 Octombrie la atletism ajunge în acest an la cea de-a 48-a ediţie consecutivă fiind cea mai longevivă din ţară la categoria competiţii sportive pentru elevi.

Sperăm ca recent reactivata  Asociație Județeană de Atletism Satu Mare să suplinească carenţele  administraţiei locale şi să asigure  sportivilor de performanţă condiţii adecvate pentru a putea concura sub însemnele cluburilor din judeţ care îi pregătesc.

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu