Staţia Carei are 6 ambulanţe

• publicat la: 22 ianuarie 2018
Staţia Carei are 6 ambulanţe

Serviciul de Ambulanţă Judetean Satu Mare asigură asistenţa medicală de urgenţă pe întreg teritoriul judeţului Satu Mare. Acesta  este un serviciu public de importanţă strategică, care dispune de Statia centrală Satu Mare si de un număr de trei substaţii amplasate în oraşele:  Negreşti-Oaş, Carei, Tăşnad.

Staţia din municipiul Carei dispune de 6 ambulanţe, potrivit celor declarate de purtătorul de cuvânt al Serviciului judeţean de Ambulanţă.

Trei dintre ambulanţe sunt de tip B2 adică au pe lângă şofer şi asistent medical iar două, de tip 1A2  sunt fără personal medical şi sunt folosite pentru transport bolnavi la diverse unităţi medicale.

Staţia Carei  mai are în dotare  o ambulanţă pentru consultaţii la domiciliu, de tip ACD, care este însoţită mereu de un medic, dr. Todea Ioan.

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Satu Mare oferă următoarele tipuri de servicii:

Servicii gratuite, decontate prin CJAS:

a. urgente medico-chirurgicale majore:

  • urgente colective (asistenta medicala de urgenta colectiva);
  • urgente individuale (asistenta medicala de urgenta individuala), inclusiv solicitarile pentru cazurile preluate din locurile publice.
  • catastrofe (asistenta medicala de urgenta ,,în masă”);

b. urgentele medico-chirurgicale de gradul 2;

c. alte transporturi decontate de CJAS: transport medical asistat al pacientilor (urgente diverse, accidentati, prematuri, transferuri interclinice etc); transport sanitar (sange si derivate, echipaj de consultatii de urgenta la domiciliu etc); transport sanitar neasistat al pacientilor.

Transporturi cu venituri proprii (curse cu plata):

a. manifestari publice, evenimente sportive, spectacole etc;

b. curse cu plata, la cerere;

c. curse efectuate in baza contractelor de furnizare de servicii medicale, cu unitati sanitare din municipiu si judet (transportul pacientilor dializati transportul pacientilor pentru consulturi, investigatii);

d. cursuri de prim ajutor.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu