Tăierile continuă la Carei. Lucrări încredinţate unei firme din Tăşnad

• publicat la: 12 ianuarie 2018
Tăierile continuă la Carei. Lucrări încredinţate unei firme din Tăşnad

Priviţi ce bolnavi sunt copacii tăiaţi în parcul sau grădina din Carei.  Potrivit  datelor remise  APM, Primăria Carei a demarat un program de reconstrucţie ecologică a vegetaţiei lemnoase de aici.  Cică au fost identificaţi nu mai puţin de 37 de arbori uscaţi şi cică s-au făcut demersurile pentru îndepărtarea lor. Nu trebuie să  ai studii de specialitate cu sau fără masterat ca să îţi dai seama dacă un arbore este uscat sau este numai bun de făcut …scânduri.

http://www.buletindecarei.ro/2018/01/agentia-de-mediu-satu-mare-confirma-ca-la-primaria-carei-nu-exista-registrul-spatiilor-verzi-taierile-continua.html

Potrivit datelor  oferite de Primăria Carei  instituţiilor de mediu, după tăieri urma să fie plantaţi puieţi de talie mare  din specii cu valoare ornamentală  şi dendrologică importantă.  Cei care aveţi curiozitatea să citiţi  etichetele de pe puieţi veţi afla că sunt mulţi castani , pini şi tufe de arbuşti.

Pentru  îndepărtarea  arborilor marcaţi şi  cică uscaţi au fost întocmite adrese oficiale  de către…OS Codrii Sătmarului. Pentru exploatarea lor au fost emise autorizaţii de exploatare în baza cărora SC Tricart SRL Tăşnad a început tăierea.  APM Satu Mare şi-a dat avizul pentru tăierea celor 37 de arbori  prin adresele 9918 din 25 octombrie 2017, 3372 din 5 aprilie 2017 şi 6995 din 19 iulie 2017.

Drujbaşul din Căpleni  care se ocupă de îndepărtarea arborilor uscaţi pe hârtie şi sănătoşi în teritoriu a afirmat  că este plătit de firma din Tăşnad.

Şef  de ocol la OS Codrii Sătmarului este  consilierul judeţean din partea UDMR, Balogh Sandor.  Cine credeţi că este administrator la firma SC Tricart SRL Tăşnad? Consilierul judeţean Balogh Sandor, preşedinte la UDMR Moftin.

Datele se află trecute  pe Declaraţiile sale de Avere şi interese de pe pagina oficială a Consiliului Judeţean.

Destinaţia materialului lemnos rezultat rămâne la fel de misterioasă ca în cazul tăierilor masive din anul 2011.

Potrivit  APM Satu Mare, la Primăria Carei încă nu există un Registru al Spaţiilor Verzi în care să fie trecute tăierile de arbori aşa cum prevede legea 24 din 2007 cu completările ulterioare din 2009.

În Republica de la Carei primarul  se crede  deasupra legii mai ales că nu este deranjat de niciun organ competent a verifica respectarea legii.

Buletin de Carei

comentarii

de Riko la 13 ianuarie 2018 - 13:18

Se taie si din cartiere…pomi buni nu uscati…si atunci despre ce vrb…bataie de joc ce e in Carei

Lasati un comentariu