Un fost consilier obraznic şi incitator. Tăcere totală pe subiectul monument pus fără avize

• publicat la: 12 ianuarie 2018
Un fost consilier obraznic şi incitator. Tăcere totală pe subiectul monument pus fără avize

Fostul consilier al primarului Kovacs, politicianul Megyeri Tamas Robert, cu studii medii, manipulează cititorii de limbă maghiară oferind  informaţiile selectiv.

Despre şedinţa extraordinară în care au fost dezvăluite în cadrul dezbaterilor creşterile de peste 400% a cheltuielilor de la Spitalul Municipal Carei a scris că a fost …circ. Atât o fi  înţeles  omul din  discuţiile de pe marginea bugetului de venituri şi cheltuieli prezentat.

Acum are o problemă cu declaraţia premierului Tudose şi cu preluarea acestui mesaj de către Buletin de Carei. Nu a avut nici o problemă când parlamentarii UDMR veniţi la Carei la dezvelirea unui grup statuar au vorbit doar în limba maghiară şi au fost arborate doar steaguri maghiare.

Politicianul din Căpleni care a candidat fără succes pentru un post de consilier judeţean are memoria selectivă şi  se face că uită  să specifice  cele 2 materiale de la Prefectură ce făceau parte din Ordinea de Zi a şedinţei  care i  s-a părut un circ datorită dezbaterilor consilierilor puşi la punct cu contabilitatea.

Instituţia Prefectului Satu Mare a atras atenţia Primăriei Carei despre lipsa avizelor pentru cele 2 monumente amplasate pe repede înainte la sfârşitul anului trecut, monumente plătite din banii careienilor. Tăcere totală despre aceste materiale.

Monumentul dedicat bibliei reformate este cel de-al doilea care există în municipiul Carei şi a fost amplasat doar în baza unui certificat de urbanism la fel cum s-a procedat şi în cazul bustului Regelui Ferdinand. Atât bustul lui Karoli Gaspar cât şi biblia reformată există amplasat în curtea bisericii reformate din Carei dar primarul a poftit şi amplasarea unuia în plin centrul oraşului.

Despre aceste aspecte ale realităţii careiene, fostul consilier, politician cu studii medii, nu oferă informaţii cititorilor de limbă maghiară.

Nu am uitat nici de faptul că a atacat Buletin de Carei pentru o poezie preluată din revista Vatra Veche, în elanul său antiromânesc făcând o confuzie crasă cu Vatra Românească.

E bine totuşi că naveta la  Primăria Carei  l-a învăţat cum să se îmbrace la manifestările publice şi nu mai apare în pantaloni scurţi. Mai aşteptăm să înveţe normele bunei convieţuiri în localităţile unde trăiesc  diferite  naţionalităţi.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu