Aplicația mobilă Inspectorul Pădurii – un nou efort pentru combaterea tăierilor ilegale

• publicat la: 8 februarie 2018
Aplicația mobilă Inspectorul Pădurii – un nou efort pentru combaterea tăierilor ilegale
Introduceţi  în aplicaţia de mai jos numărul maşinii care transportă lemn pentru a verifica dacă are toate avizele legale dar puteţi urmări pe hartă  PARCHETELE  DE EXPLOATARE  AUTORIZATE din zonă. Punctele albastre reprezintă Parchetele autorizate. Nimic în zona Carei-Tăşnad! Urmăriţi câte sunt în judeţ sau…dacă sunt autorizate.
.
http://www.inspectorulpadurii.ro/#coordonate=22.9287932,47.7059233/Z13
În luna iulie a anului 2016 a fost lansată noua aplicație ce vine în completarea sistemului deja existent Radarul Pădurilor. Ce oferă și cum funcționează această aplicație?

Scurtă introducere

La finalul anului 2015, WWF-România a trimis o scrisoare Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor prin care a amintit prioritățile legislative pe care WWF le urmărește în anul 2016. Dintre acestea, una se referea în mod specific la RADARUL PĂDURILOR și dezvoltarea unei aplicații mobile ce să permite cetățenilor să efectueze verificări independente privind legalitatea transporturilor de lemn. Spuneam atunci că aceasta măsură ar conduce la responsabilizarea societăţii civile, creşterea gradului de transparenţă şi eficientizarea procesului de combatere a tăierilor ilegale, respectiv decongestionarea Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă112. Mai târziu, dezvoltarea aplicației mobile a fost una din prioritățile asumate direct de catre Minister, prin declarația semnată cu ocazia Forumului Pădurilor din februarie 2016.

Ghid de folosire a aplicației mobile Inspectorul Pădurii

Utilizatorul ce observă în trafic un vehicul ce transportă lemn va accesa aplicația și va introduce numărului complet a respectivului autovehicul. Aplicația verifică acest număr în sistemul SUMAL și răspunde automat cu unul dintre cele două răspunsuri standard:
continuarea pe www.wwf.ro

Lasati un comentariu