Niciun parlamentar român din judeţul Satu Mare nu are birou pentru audienţe la Carei

• publicat la: 25 februarie 2018
Niciun parlamentar român din judeţul Satu Mare nu are birou pentru audienţe la Carei

În municipiul Carei şi-au deschis până în prezent birou parlamentar pentru audienţe senatorul Turos Lorand şi deputatul Erdei D. Istvan , ambii de la UDMR Satu Mare.

Niciunul dintre parlamentarii români din judeţul Satu Mare nu are cabinet la Carei. Românii din zona Carei care doresc să ia legătura cu aleşii din Parlamentul României trebuie să facă deplasarea ori la Satu Mare ori la Tăşnad.

Municipiul Carei  este oraşul cu conducere exclusiv UDMR. Suntem oraşul din România unde datele de contact ale instituţiei UAT Carei sunt oferite ca date de contact pentru preşedintele UDMR Carei.

Monumentul Ostaşului Român este înconjurat de o perdea forestieră de peste 9 m înălţime, este slab iluminat nocturn. În Sala Festivă a Primăriei Carei sunt pictate doar personaje maghiare  iar pentru reabilitare monumente româneşti nu a fost alocat niciun ban.

La monumentele recent ridicate de Primăria Carei  limba română apare în înscrisuri sub limba maghiară iar pentru curăţarea mormintelor eroilor din cel de-al doilea război mondial  a fost nevoie de intervenţii de la MApN şi de la Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa.

În municipiul Carei singurul loc aprobat de Primărie pentru amplasarea Monumentului  comemorativ al refugiaţilor din 1940 a fost în mijlocul unei staţii de taxi. Singura biserică care a acceptat amplasarea acestui monument în curtea sa  este biserica Sf. Apostol Andrei, cea care nu este trecută pe HARTA CAREI de pe pagina Primăriei Carei.

Pentru reapariţia claselor de meserii şi în limba română a fost nevoie de semnalările Buletin de Carei. Periodic, bustul lui Avram Iancu este vizat de necunoscuţi care ori fură tricolorul din jurul bustului ori pun coroane uscate pe capul său. Monumentul este în stare avansată de degradare dar  Primăria Carei doreşte modernizarea sa prin înlăturarea bustului de la înălţimea la care se află momentan şi distrugerea platoului pe care se organizează comemorări ale Eroului Naţional.

A fost nevoie de intervenţia Prefecturii pentru a se înlătura datele istorice false de pe panoul turistic informativ din centrul oraşului. Pe harta ce apare pe acelaşi panou nu  sunt trecute cartierele de locuinţe Mihai Viteazu I şi II.

În municipiul Carei a fost distribuită pe scară largă o carte fals istoric, Traseul Legendelor sătmărene, editată de Asociaţia Nagykaroly es Videke în colaborare cu Asociaţiei  Szatmar Kozhasznu Egyesulet, ca urmare a accesării unui proiect transfrontalier “Două ţări, un scop, succes comun” – Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria –România, 2007 – 2013.

Imaginile de la final nu conţin şi denumiri în limba română iar prof. univ. dr. Doru Radosav şi Miodrag Stanojevic,  profesor de istorie în Novi Sad atrag atenţia asupra falsurilor istorice pe care le conţine volumul de 585 de pagini.

http://romaniabreakingnews.ro/ecouri-din-serbia-la-afrontul-adus-romanilor-pe-bani-europeni-o-lectie-de-demnitate-din-partea-unui-profesor-sarb-de-istorie-din-voivodina/

https://www.buletindecarei.ro/2013/02/traseul-legendelor-satmareneun-fals-istoric-finantat-cu-bani-europeni.html

La Ziua Culturii Naţionale nu participă nimeni din Primăria  Carei cum participă la oricare alt eveniment maghiar. În timp ce la bustul lui Mihai Eminescu se marca aniversarea a 168 de ani de la naşterea sa, consilierul primarului ne denigra în presa online. Niciun parlamentar român nu îşi face timp pentru a participa la evenimentele culturale sau ştiinţifice din Carei deşi acestea sunt de înaltă ţinută.

Cine dintre parlamentarii români din judeţ va  avea curajul să îşi deschidă la Carei un cabinet  pentru audienţe ca să echilibreze balanţa care momentan este înclinată net spre parlamentarii de la UDMR?

Buletin de Carei

comentarii

de Angel Popescu la 26 februarie 2018 - 19:08

Noua Dreaptă nu este Partid Parlamentar dar promitem ca la sediul nostru,vom primii orice român care a avut sau are probleme, indiferent de probleme, asta doar după înființarea Filialei Noua Dreaptă Carei.

Români, nu vă mai fie frică de limbricul (UDMR) suntem alături de voi.

Noua Dreaptă Pentru Dumnezeu, Neam și Țară !
contact arad@nouadreapta.org

sau la tel/ 0746.549.068

Rugăm AVO și UDMR să se abțină.

de Buletin de Carei la 26 februarie 2018 - 22:36

Vă rugăm să contactaţi sediul UDMR pentru rezolvare litigii sau cu primăria Carei dacă tot au aceleaşi adrese de contact şi conducători.Buletin de Carei este al tuturor careienilor oneşti, care nu iubesc discriminarea şi corupţia.

de birta b. la 28 februarie 2018 - 20:19

Curand se va deschide Biroul parlamentarului Romeo Nicoara.Din motive obiective s-a intarziat(regretabil).

de Buletin de Carei la 28 februarie 2018 - 20:20

Va avea de lucru. Daca se va implica.

de birta la 1 martie 2018 - 13:10

Speram si noi ca se va implica.

Raspunsuri

Lasati un comentariu