Refuzaţi de Primăria Carei locuitorii de pe strada Morii au mers în audienţă la biroul parlamentar de la UDMR Carei

• publicat la: 21 februarie 2018
Refuzaţi de Primăria Carei locuitorii de pe strada Morii au mers în audienţă la biroul parlamentar de la UDMR Carei

Locuitorii de pe strada Morii au ajuns la disperare şi nu mai ştiu către cine să se îndrepte pentru a li se rezolva problemele cu care se confruntă. Problemele nu sunt de ordin familial sau economic ci ţin de cel mai elementar bun simţ dacă  ne raportăm la faptul că sunt plătitori de taxe şi impozite locale.

Pe data de 16 mai 2017, locuitorii de pe strada Morii au depus o adresă la Registratura Primăriei Carei prin care semnalau problemele cu care se confruntă şi solicitau sprijin. Nici până în ziua de azi nu au primit răspuns la adresa lor din 16 mai 2017. Buletin de Carei a semnalat constant toate aceste neajunsuri şi condiţii de circulaţie.

http://www.buletindecarei.ro/2017/06/strada-morii-din-carei-impozite-de-municipiu-dar-conditii-de-sat-uitat-de-lume.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/02/careienii-ne-semnaleaza-starea-drumului-de-pe-strada-morii.html

Vremea ploioasă de afară ce face  drumul greu practicabil mai ales pentru pietoni precum şi degradarea la care sunt supuse casele lor  prin împroşcarea constantă cu noroi la trecerea oricărui mijloc de transport au determinat locuitorii să se gândească şi la alte posibilităţi de  semnalare a stării de fapt de pe strada Morii din mun.Carei.

La solicitarea câtorva reprezentanţi ai locuitorilor străzii Mori i-am însoţit la cabinetul parlamentar al senatorului  Turos Lorant aflat în sediul UDMR Carei, la audienţele unde au avut programare. Cei doi careieni şi-au expus problemele şefului de cabinet  Szenas Szabolcs şi d-lui Varna Levente. În municipiul Carei doar parlamentarii de la UDMR oferă  audienţe.  Parlamentarii partidelor româneşti nu au niciun birou în mun.Carei.

Cei doi localnici au afirmat  că locuitorii de pe strada Morii au introdus pe cheltuiala lor apa potabilă acum 43 de ani. Canalizare au doar în prima parte a străzii.  În disperare de cauză au apelat şi la cabinetul unui parlamentar  chiar dacă  nu au mari speranţe că îşi vor vedea rezolvată problema drumului de acces.

Varna Levente a fost surprins să afle că nu există răspuns la cererea lor depusă în 16 mai 2017  deşi nu e singura adresă la care Primăria Carei nu catadicseşte să ofere răspuns conform  legii, în 30 de zile.

Cei doi reprezentanţi ai locuitorilor de pe strada Morii au afirmat  că lungimea de  170 m se putea asfalta când utilajele specifice erau în zonă la lucrările pentru strada Mihai Viteazu. Dacă se respecta documentaţia tehnică şi nu trebuie reasfaltată strada Mihai Viteazu ar fi fost posibilă şi asfaltarea străzii lor.

http://www.buletindecarei.ro/2017/12/la-carei-se-repara-drumul-recent-consolidat-si-asfaltat.html

Daniela Ciută

 

 

 

comentarii

de pro ciuta la 21 februarie 2018 - 18:01

Daca sotiorul tau ar fi primar ar trebui sa ne luam barci ca sa vaslim in lapte si miere , nu-i asa ????

de Buletin de Carei la 21 februarie 2018 - 18:43

Buletin de Carei vă aduce la cunoştinţă că firma consilierului Ciută funcţionează neîntrerupt de 26 de ani, are angajaţi cu carte de muncă, are produse care se regăsesc în cataloage internaţionale şi nu are datorii la stat. Consilierul Ciută are în proprietate apartamente şi maşini, nu este nevoit să apeleze la membrii de familie pentru a trece pe numele lor proprietăţile. E o ruşine ca să curgă lapte şi miere la casa unui intelectual care angajează localnici la firma sa de producţie şi îşi plăteşte la timp impozitele cuvenite?

de Vasile . la 21 februarie 2018 - 19:06

KOVACS !!!!DEMISIA!!!

de unio la 22 februarie 2018 - 09:59

@prosciuto, daca domnul Ilie Ciuta ar fi fost primar, banul public s-ar fi cheltuit intr-un mod corect si transparent. Adica nu s-ar fi risipit. Numai din eliminarea risipei si a sifonarii s-ar fi putut realiza mai multe obiective de interes local. Doar ca domnul Ciuta nu este primar, fiindca nu este „a mienk”. Asa incat, daca v-a trebuit primar un incompetent sovin, acum folositi barca ca sa vasliti in Kk 0 vax

de cetateanu gogu la 22 februarie 2018 - 11:01

mai prosciuto, cu siguranta tu care faci parte din grupul de interese ai vasli in kkt daca nu ai fi abonat la bani publici

Lasati un comentariu