România a câştigat procesul cu Chevron şi va primi despăgubiri

• publicat la: 3 februarie 2018
România a câştigat procesul cu Chevron şi va primi despăgubiri

Compania petrolieră Chevron va plăti Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) suma de 73.450.000 de dolari, în urma rezilierii a trei acorduri petroliere de concesiune fără respectarea obligaţiilor financiare prevăzute de Legea petrolului, informează Guvernul, într-un comunicat transmis sâmbătă AGERPRES.

Conform sursei citate, decizia aparţine Curţii Internaţionale de Arbitraj de pe lângă Camera Internaţională de Comerţ de la Paris (ICC Paris), cea mai importantă instituţie de arbitraj comercial internaţional, care a fost solicitată să se pronunţe în litigiul dintre Chevron şi ANRM.

„Potrivit deciziei, compania Chevron este obligată să plătească ANRM suma de 73.450.000 USD, la care se adaugă dobânda legală stabilită la nivelul ratei de referinţă a BNR + 8%, calculată începând cu data de 23.10.2014 până la data plăţii integrale, precum şi cheltuielile arbitrale suportate de ANRM”, se precizează în comunicat.

Guvernul menţionează că, în procesul de soluţionare a litigiului cu Chevron, ANRM a fost reprezentată de Casa de avocatură Zamfirescu Racoţi & Partners.

sursa agerpres.ro

Lasati un comentariu