Ziua Protecţiei civile. Porţi Deschise la unităţile de pompieri din judeţ

• publicat la: 28 February 2018
Ziua Protecţiei civile. Porţi Deschise la unităţile de pompieri din judeţ

În data 28 februarie 2018 se împlinesc 85 de ani de când există primul document scris referitor la organizarea protecţiei civile în România (Înaltul Decret Regal nr. 468 din 28 februarie 1933).

Activitatea pe linia protecţiei civile desfăşurată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “SOMEŞ”al Judeţului Satu Mare constă în activităţi preventive la unităţi administrativ-teritoriale, instituţii/operatori economici clasificaţi din punct de vedere al protecţiei civile, obiective hidrotehnice cu rol de apărare la inundaţii, servicii voluntare/private pentru situaţii de urgenţă, operatori economici care desfăşoară activităţi în care sunt implicate substanţe periculoase, verificări la sirene de alarmare, spaţii de adăpostire, spaţii de evacuare a populaţiei în situaţii de urgenţă, localităţi aflate în zone cu risc de inundaţii sau de alunecări de teren, precum şi prin activităţi de planificare la urgenţă şi alte acţiuni specifice (intervenţii pirotehnice, exerciţii de alarmare publică, avizarea rutelor de transport al deşeurilor periculoase,etc.). Pe parcursul lunii februarie în cadrul activităţilor de prevenire  efectuate de specialiştii din cadrul Inspecţiei Judeţene au fost realizate şi diseminate materiale de informare preventivă  şi regulile de comportare a populaţiei privind gestionarea situaţiilor de urgenţă .

Ziua Naţională a Protecţiei Civile în acest an, este marcată printr-o serie de manifestări şi activităţi organizate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SOMEŞ”al judeţului Satu Mare: lecții deschise, concursuri şi întreceri sportive pe plan local între subunităţile inspectoratului şi Cupa Protecţiei Civile 2018 la: tenis de masă, şah și tenis cu piciorul.

În cursul zilei de mâine, între  orele 10.00 – 14.00 se va organiza Ziua Porţilor Deschise la sediul Inspectoratului şi subunităţile din Carei, Negreşti Oaş, Tăşnad şi Turţ, unde vizitatorilor le vor fi prezentate mijloacele de intervenţie în caz de dezastre natural, modul de folosire al acestora şi li se vor înmâna materiale informative cu privire la semnificaţia acestei zile şi la regulile de comportare pe timpul şi după producerea unui dezastru.

Tot în cursul zilei de mâine, începând cu ora 12:00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş”al judeţului Satu Mare va desfăşura o activitate festivă la sediul unității, situat pe strada Fabricii nr. 35 din Satu Mare.

Lasati un comentariu