1 Martie călător… le-a adus un Mărțișor celor de la Carei Cias Alexandru

• publicat la: 2 martie 2018
1 Martie călător… le-a adus un Mărțișor celor de la Carei Cias Alexandru

Voluntarii Școlii Gimnaziale nr.3 Carei  însoțiți de prof. coord.Carmen Maria Dindelegan     au devenit un popas de lumină celor vârstnici.

Elevii voluntari , clasa a VI-a B, în frumoasa zi de 1 Martie au ajuns la Casa de Vârstnici CIAS ALEXANDRU , din Carei,  aducând cu ei seninatatea și căldura sufletească. Au înmânat dulciuri, cornul și laptele rămas de la  școală, din porția zilei.  S-a creat o atmosferă de primăvară  printr-un moment  de mărțișor muzical,  intonând  prin glasurile lor suave câteva cântece din portofoliul de la Opționalul de Tradiții și obiceiuri la români.

 

Prezența acestora , aflându-se în primăvara vieții lor și mai apoi mesajul din  melodiile  interpretate  au transmis bucurie și au produs înduioșare până la o sensibilizare afectuoasă.

Ne  dorim ca  acțiunile noastre  să fie terapeutice,  să aducă mângâiere și o reflexie  de recunoștință, de empatie,  de interiorizare  și de  asumare.

Altruismul crește calitatea echipei și eficiența ei, îmbunătățește starea de sănătate , iar starea de bine este consolidată.

În contexte reale dăruirea creează starea de bucurie. Și este intensificată dacă cel căruia îi dăruim se află în fața noastră, existând astfel o răsplată emoțională, o conexiune socială , ce dă sens vieții și ne relevează pe noi înșine  ca fiind utili, valoroși.
Adeseori realizăm că există nu doar bucurii costisitoare , ci și bucurii ascunse în lucruri mărunte, ce ne sunt mai accesibile și ne hrănesc starea de bine pe termen lung.
S-a demostrat că dragostea este parte din sănătatea noastră , iubind certificăm sănătatea sufletului nostru.

Prof. Coord. DINDELEGAN CARMEN MARIA

Lasati un comentariu