Primăria Carei alocă 593 mii lei pentru o sală de evenimente la Ianculeşti dar refuză reabilitare Cămin Cultural

• publicat la: 30 martie 2018
Primăria Carei alocă 593 mii lei pentru o sală de evenimente la Ianculeşti dar refuză reabilitare Cămin Cultural

Potrivit  materialelor  oferite consilierilor pentru şedinţa din 28 martie 2018, primarul a iniţiat un proiect de hotărâre pentru construirea unei săli multifuncţionale la Ianculeşti fără a specifica adresa exactă a acesteia, locul pe care se va construi.

Nu este pentru prima dată când  lucrurile se fac pe dos la Primăria Carei.  Se propune construcţia unei săli în care spaţiul efectiv al sălii de evenimente va fi de 163 mp  iar valoarea investiţiei se ridică la 593.103 lei. Deviz întocmit de Kiraly Iuliu din Carei.

Valoarea investiţiei pe mp este inferioară celei de la Capela mortuară. La sala de evenimente  este vorba despre 460 euro/mp în timp ce la Capela Mortuară preţul este de 558 euro/mp. Menţionăm că proiectantul Capelei Mortuare a omis din proiect şarpanta, coamele, lambriurile,etc.

Satul Ianculeşti are o clădire frumoasă şi bine  compartimentată ca şi Cămin Cultural. În această clădire au avut loc nu numai activităţi cultural-artistice ci şi nunţi, botezuri sau întruniri ale comunităţii de moţi. Actuala conducere a UATM Carei de care aparţine  a lăsat în paragină acest Cămin Cultural aflat lângă parcul satului care a fost cedat pentru construirea unei vile  de locuit.

http://www.buletindecarei.ro/2016/11/pictorul-aurel-tent-reactii-la-articolul-despre-starea-caminului-cultural-ianculesti.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/07/oaspeti-la-ianculesti-si-marna-noua.html

Cu investiţii minime la Căminul Cultural s-ar putea reînvia  frumoasele activităţi culturale precum şi petrecerile  ocazionate de nuntă sau botez. Clădirea are şi etaj unde mai demult funcţiona  o sală de proiecţie pentru filme. Balustrada masivă de stejar este şi acum în bună stare.

Primăria  Carei  a demarat în cursul anului trecut şi o acţiune de demolare a clădirii fostei şcoli din sat deşi aceasta nu avea nici măcar 100 de ani vechime în timp ce la Carei clădirea aleasă a fi renovată pentru sediu de Primărie avea 200 ani vechime.

http://www.buletindecarei.ro/2017/05/doar-cladirile-destinate-activitatilor-romanilor-se-demoleaza-pe-raza-uat-municipiul-carei.html

La Primăria Carei nu există nici un român în conducere. Pentru renovare Cămin Cultural nu a fost accesat niciun proiect cu fonduri nerambursabile. Muzeul satului este în continuare în stare vandalizată.

Buletin de Carei

 

comentarii

de prof.Viorica Boldur la 30 martie 2018 - 14:25

Toate aceste informatii din articol ma fac sa cred ca cetatenii din Ianculesti sunt efectiv tinta bataii de joc a membrilor consiliului local al primariei Carei. Nu exista alta varianta pentru a aprecia atitudinea celor care iau asemenea decizii-si,din pacate,ele sunt marcate(asa cum ne-am obisnuit deja) de o serie de ilegalitati pe care nu le vede nimeni din institutiile care ar avea datoria sa supravegheze si sa asigure legalitatea activitatilor desfasurate de cei din primarie.

Lasati un comentariu