Românii din Freiburg vor sărbători Centenarul Marii Uniri

• publicat la: 6 March 2018
Românii din Freiburg vor sărbători Centenarul Marii Uniri

Institutul ,,Euxodiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, în parteneriat cu Institutul Român din Freiburg și Academia Română, va organiza Conferința dedicată marcării Centenarului Marii Uniri, în perioada 9-10 martie 2018, la Freiburg. Evenimentul se va desfășura la sediul Bibliotecii Române din Freiburg și va consta într-o sesiune știintifică, la care vor participaistoricii:Victor Spinei, Ionel Cândea, Cosmin Popa, Gheorghe Cojocaru, Ion Șișcanu și Matei Cazacu, care vor susține prelegeri pe tema Marii Uniri de la 1918. La conferință participă specialiști din România, Republica Moldova, Franța și Germania.

Cu ocazia desfășurării acestei conferințe va avea loc și vernisajul expoziției „Regina și Frontul”. În cele 20 de panouri se vor regăsiimagini cuRegina Maria, Suverana României, cea care s-a identificat cu suferința poporului român, implicându-se intens în serviciul sanitar, organizând spitale de campanie, cantine sociale, adăposturi pentru sărmani, depozite de alimente și nu numai. Lucrările expuse, care aparțin Muzeului Literaturii Române sunt curatoriate de Beatrice Todireanu, președinte al Asociației  ,,România Culturală”.

Proiectul face parte din programul ,,Caravana Identității Românești”, care cuprinde o serie de acțiuni culturale destinate promovării culturii române și consolidării identității naționale românești.

 

Lasati un comentariu