Trei români arestați pentru călăuzirea unui pakistanez care voia să treacă ilegal frontiera în Ungaria

• publicat la: 5 martie 2018
Trei români arestați pentru călăuzirea unui pakistanez  care voia să treacă ilegal frontiera în Ungaria

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Petea au depistat trei cetăţeni români care intenţionau să îl ajute pe un cetățean pakistanez să treacă ilegal graniţa în Ungaria.

Cei trei români au fost prezentați instanței de judecată, doi dintre ei primind mandate de arestare preventivă pe 30 de zile, iar unul arest la domiciliu.

 În data de 3 martie a.c., în jurul orei 19.00, pe timpul unei acțiuni specifice pe linia combaterii migrației ilegale, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Petea au oprit, pe comunicația Dorolț – Dara, un autoturism marca Opel Vectra, înmatriculat în Sălaj, care se îndrepta spre frontiera de stat. În mașină se aflau patru persoane, dintre care una nu vorbea limba română.

Deoarece cei în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduşi la sediul poliţiei de frontieră pentru continuarea cercetărilor unde, lucrătorii noştri au stabilit că ocupanţii maşinii erau trei cetăţeni români, doi bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 30 și 44 de  ani și un cetățean pakistanez, în vârstă de 21 de ani,

Din primele verificări s-a stabilit faptul că cei trei români, domiciliaţi pe raza județului Satu Mare, intenţionau să îl conducă pe cetățeanul pakistanez până în apropierea frontierei de stat, de unde acesta urma să treacă ilegal graniţa în Ungaria, dacă nu ar fi fost reținuți de polițiștii de frontieră.

Pakistanezul este cercetat de către polițiștii de frontieră pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar cei trei sătmăreni pentru trafic de migranți.

Totodată, cei trei cetățeni români au fost prezentați instanței de judecată, bărbaţii primind mandate de arestare preventivă pe 30 de zile, iar femeia arest la domiciliu.

 

Țigări ascunse în autoturism depistate în P.T.F. Siret

 

Polițiștii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul P.T.F. Siret- I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit ascunse în bordul, spătarul banchetei şi în roata de rezervă ale unui autoturism condus de un cetăţean român, 300 pachete de țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 450 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

  În seara zilei de 4 martie a.c., în jurul orei 19.30, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Marin A., în vârstă de 64 de ani, conducând un autoturism marca Citroen.

În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, echipa de control a descoperit ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bordul, în spătarul banchetei precum şi în roata de rezervă a autoturismului, cantitatea de 300 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 450 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancționat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Lasati un comentariu