1350 lei lunar pentru angajatorii care primesc stagiari cu studii superioare

• publicat la: 2 April 2018
1350 lei lunar pentru angajatorii care primesc stagiari cu studii superioare

Conform prevederilor Legii nr.335/2013 privind efectuarea stagiului  pentru absolvenții de învățământ superior, angajatorii care organizează stagii  pentru absolvenții de învățământ superior pot solicita finanțarea acestora din bugetul asigurărilor de șomaj precizează AJOFM Satu Mare.

Scopul efecturii stagiului este de asigurare a tranziției absolvenților de învățământ superior de la sistemul de educație la piața muncii, de a consolida competențele și abilitățile profesionale pentru adaptarea la cerințele practice și exigențele locului de muncă și pentru o rapidă integrare în muncă.

Stagiarul, pe perioada stagiului, se obligă să presteze muncă pentru și sub autoritatea unui angajator, persoană fizică sau juridical, în schimbul salariului, în baza unui contract individual de muncă și a contractului de stagiu.

Angajatorul care încheie un contract de stagiu, pentru 6 luni în condițiile prezentei legi, beneficiază, la cerere, pe perioada derulării contractului de stagiu, de o sumă în cuantum de 1.350 lei/lună  acordată din bugetul asigurărilor de șomaj, în limita fondurilor alocate cu această destinație.

Lasati un comentariu