Cică românii plecaţi din ţară trebuie să justifice sumele trimise ce depăşesc 1.000 euro. Pe când şi demnitarii? Sau…,,voi egalitate dar nu pentru căţei,,

• publicat la: 16 aprilie 2018
Cică românii plecaţi din ţară trebuie să justifice sumele trimise ce depăşesc 1.000 euro. Pe  când şi demnitarii? Sau…,,voi egalitate dar nu pentru căţei,,

Românii plecați din țară care trimit peste 1.000 de euro în România trebuie să aibă și documente care să indice proviența banilor spune ministrul Finanţelor. În caz contrar, banii  vor fi confiscați și riscă amenzi. Ministrul  Eugen Teodorovici    declară că proiectul care stabilește ca românii din străinătate să justifice sumele de peste 1.000 euro trimise în țară face parte din transpunerea unei prevederi europene.

Acest proiect apare în contextul în care Oficiul pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB) a publicat încă din 31 ianuarie un proiect de lege prin care românii din diaspora vor fi obligați să justifice cu documente sumele mai mari de 1.000 de euro trimise în țară, riscând confiscarea banilor și amenzi de până la 150.000 de lei, informează Mediafax.

Ce ne facem însă cu cetăţenii români care nu pot dovedi averea lor din salariul de bugetar sau din alte venituri? Pe ei cine îi verifică? Se ştie că în România actuală salariile din mediul privat sunt inferioare celor de la stat în condiţiile în care  unităţile de producţie  sunt de regulă în domeniul privat.

Până şi într-un municipiu mic  cum este Careiul salariul mediu în Primăriei este de peste 960 de euro , valoare  net  superioară celei din domeniul privat unde angajaţii trebuie să rămână constant la program şi nu îşi pot lua concedii fără plată pentru a merge în străinătate să lucreze când  şi cât vor.

Când vor justifica banii  realizaţi pe venituri  cei care exploatează apa termală fără forme legale la Carei ?  Sau cei care au vile şi bolizi şi lacuri şi case de vacanţă dintr-un salar de bugetar..şi ăla cu reţinere de 30%? Sau şi acest proiect de lege  e  aidoma fabulei  Câinele şi căţelul de Grigore Alexandrescu?

Aceasta între noi adesea o vedem,
Şi numai cu cei mari egalitate vrem.

Buletin de Carei

comentarii

de unio la 17 aprilie 2018 - 20:50

Proiectul (caci inca este doar proiect) este initiativa senatorului PNL Catu. Care este foarte ingrijorat de intrarea in Romania a sumelor de peste 1000 de euro pentru care vrea musai documente justificative – dar nu are nici o problema cu miliardele de euro profit pe care le scot din Romania companiile occidentale ce uita sa plateasca statului roman impozitele si redeventele datorate.

de adrian la 18 aprilie 2018 - 08:31

cand vor da socoteala cei din careii mari care au folosit banii publici pentru ei?

Lasati un comentariu