În atenţia Poliţiei Locale şi a Primăriei Carei! Lege pentru amendarea celor care ascultă foarte tare muzică acasă

• publicat la: 26 aprilie 2018
În atenţia Poliţiei Locale şi a Primăriei Carei! Lege pentru amendarea celor care ascultă foarte tare muzică acasă

La  Dezbaterea publică de la Primăria Carei din data de 25 aprilie 2018, careienii participanţi au semnalat faptul că nu se pot odihni din cauza sonorului dat la maxim  de rromii care ascultă muzică în vecinătatea locuinţei lor.

După apariţia materialului ce a consemnat cele dezbătute la Primăria Carei au apărut reacţii ale cititorilor care reclamă aceleaşi situaţii şi la adresele lor de domiciliu. Careienii afirmă că sună la Poliţia Locală sau la cea Naţională dar degeaba, perioada de linişte durează până pleacă agenţii de ordine.

În condiţiile în care se cunoaşte adresa de unde provine muzica la nivel acustic ridicat e curios de ce nu se iau măsuri de către agenţii de ordine!

De ce se aplică legea diferit pe categorii de contribuabil careian???

Potrivit amendamentului la Legea 61/1991 , se stabilesc limite de zgomot maxim admisibile în locuinţe şi în instituţii publice şi amenzi pentru depăşirea acestora.

Mai mult, contravenţiile referitoare la tulburarea prin zgomot a liniştii publice pot fi constatate nu doar de către ofiţerii sau agenţii de poliţie, ci şi de către primar, împuterniciţii acestuia, ofiţerii, maiştrii militari şi subofiţerii din Jandarmerie, poliţiştii de frontieră.

Actul normativ stabileşte amenzi de până la 1.500 de lei şi prevede majorarea cu jumătate a limitelor amenzilor în cazul repetării contravenţiilor.

Deci EXISTĂ cadru legal pentru a scăpa de cei care nu îşi respectă vecinii şi dau muzica la maxim ca volum. Rămâne ca cei plătiţi pentru a pune în aplicare legea să îşi facă datoria.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu