,,NU Provocaţi Maghiarii!,, spune primarul Kovacs ca motivaţie la refuzul amplasării unui catarg românesc în Carei. Preşedintele PSD Carei vrea să îşi însuşească iniţiativa ASTRA Carei

• publicat la: 27 aprilie 2018
,,NU Provocaţi Maghiarii!,, spune primarul Kovacs ca motivaţie la refuzul amplasării unui catarg românesc în Carei. Preşedintele PSD Carei  vrea să îşi însuşească iniţiativa ASTRA Carei

Proiectul Asociaţiunii ASTRA de amplasare a unui catarg  în mun.Carei cu  ocazia Anului Centenar, al sărbătorii Marii Uniri a iscat  în Consiliul Local Carei animozităţi şi derapaje de la toleranţă, bună înţelegere şi nediscriminare. Şedinţa de astăzi, 27 aprilie 2018 a fost una deosebit de încărcată de declaraţii contradictorii şi dictatoriale din partea conducerii oraşului.

Raportul de specialitate al biroului de Urbanism a fost nefavorabil acestui proiect, Sebastian Egli motivând refuzul prin existenţa unor aşa zise catarge în jurul  Monumentului Ostaşului Român precum şi de faptul că nu este însoţit de o lucrare artistică. Celelalte două variante nici nu au fost luate în discuţie. Comisia juridică şi cea de învăţământ  au susţinut Referatul cu aviz nefavorabil iar comisiile de urbanism şi economică au dorit discuţii în plen.

După lămurirea micilor discuţii legate de documentaţia tehnică, datorate faptului că nu au fost consultate în detaliu documentele depuse, primarul Kovacs a intervenit afirmând că susţine referatul negativ deoarece acest proiect este  O PROVOCARE la adresa locuitorilor din Carei.

Ilie Ciută….,, nu este o provocare acest proiect. Eu nu mi-aş permite  să provoc  pe cineva cu drapelul ţării în care m-am născut!,,

În discuţii a intervenit şi consilierul Oneţ, preşedintele PSD Carei ….,, pe viitor, cei care iniţiază astfel de proiecte să aibă în prealabil discuţii cu liderii  partidelor din CL sau cu executivul. Să vii să depui proiect fără să discuţi cu nimeni ….este abuziv pus pe ordinea de zi….

Ilie Ciută…,, domnule Oneţ, orice PH care se depune conform legislaţiei în vigoare şi Regulamentului nu poate fi abuziv! Cât despre discuţiile cu primarul este foarte greu….eu am mai procedat de asemenea manieră când a fost vorba de amplasarea bustului lui Brătianu, am stabilit şi locul cu domnul primar , la fel şi pentru regele româniei, Ferdinand…Ştiţi câţi ani  a durat până să se obţină aprobarea pentru bustul lui Eminescu… cu această ocazie îi mulţumesc dlui Keizer pentru ajutorul acordat iluminării bustului…..iar acum amplasarea unui catarg cu drapel românesc  este o Provocare sau este Abuziv?  monumentele şi busturile româneşti se fac mereu pe banii românilor nu ai oraşului!

Consilierul Oneţ insistă în aprecierile sale  care au de fapt ca scop încercarea de furt a intenţiei de amplasare catarg în An Centenar în mun.Carei.

,,În Anul Centenar ar trebui să avem alt comportament, să stăm la masă cu toţii ( de parcă discuţiile acestea nu au loc în jurul unei mese-n.r.) să ajungem la un consens în discuţii, nu că nu aş vrea catarg dar să avem alt mod de abordare,,…consilierul Oneţ.

Ilie Ciută…,, îmi pare rău dar eu nu ştiu să am un comportament umil,,

Primarul Kovacs revine în discuţii şi  întăreşte cele afirmate mai devreme.

,,Comunitatea maghiară a avut statui politice în Carei, Kolcsey şi Kosuth care au dispărut în anii 30.  Acum în oraş există statui politice cum este  Monumentul Ostaşului Român, Vasile Lucaciu , Avram Iancu sau Simion Bărnuţiu. Dacă cineva crede că maghiarii  nu îmi cer una alta se înşală  …Dacă tot provocăm unde vom ajunge? Bine a zis Oneţ că e o sărbătoare a comunităţii româneşti . NU PROVOCAŢI MAGHIARII!,, au fost cuvintele primarului Kovacs care este şi preşedintele UDMR Carei.

În municipiul Carei nu există niciun român în conducerea oraşului ci doar membrii ai UDMR Carei.

Supus la vot, proiectul pentru amplasare  catarg românesc este votat doar de membrii partidelor româneşti fără consilierul Ionuţ Oneţ care s-a abţinut. Acesta  afirmat la final că la următoarea şedinţă  ,, vom iniţia un proiect pentru acest catarg,, . Cu alte cuvinte doreşte să procedeze aidoma capelei mortuare din Ianculeşti şi să îşi însuşească iniţiativele altora în lipsă de imaginaţie şi  respect.

comentarii

de Alex la 27 aprilie 2018 - 14:33

nu provovati maghiarii ???? … uitete ma la el cum dracu a ajuns asta primar in oras si teritoriu Romanesc … dar fortele de ordine din Romania chiar nu fac nimic in legatura cu primaru asta imputit ….. daca eram eu pana acum era si dat afara dar nu numai din functie era expulzat din tara fara drept de intoarcere…. mama lor de jeguri penale

de mihai la 27 aprilie 2018 - 17:02

dar unguri pot sa ne provoace adica daca ii provocam ce or sane faca sa nu uite CAREIUL este pamant ROMANESC nu unguresc afara cu toate javrele din primarie.Kovacs nu uita primaria nui mosia ta

de Raul Marchiș la 27 aprilie 2018 - 17:16

Nu cred că este rea amplasarea unui catarg, însă un proiect ‘sensibil’ precum acesta, trebuie discutat în prealabil și cu ceilalți consilieri, să se găasească soluția cea mai bună și apoi supus la vot.
Însă cred că mai mai bine venit ar fi o propunere de proiect care să vizeze CONSTRUIREA UNUI CINEMATOGRAF!
Poate distinșii consilier locali, vor avea în vedere pe viitor acest lucru! Suntem în 2018 și tineretul din acest oraș nu are prea multe soluții când vine vorba de recreere! E binevenită ideea cu bilbilioteca și bazinul! Sper să fie lucrări de calitate!

de Eli la 27 aprilie 2018 - 19:48

Daniela vrei catarg? Du-te ca vaporu hahahaha, si ramai unde ajungi, ca sicer nu ni dor de tine, drum bun

de Buletin de Carei la 27 aprilie 2018 - 20:32

Va da de gol IP ul folosit. Nu ajunge sa schimbati nick urile ca sa nu fiti recunoscut. Avem în spam seriale cu astfel de exprimari. Nu mai aveti imaginatie?

de Vasi la 27 aprilie 2018 - 21:22

Nu-i tistasi primarul.
Vom fi aici si vom trai momentul cand abordarea asta “nu provocati maghiarii” va disparea din Carei cu el cu tot. Mai trist e ca si Elgi inventeaza motive de pipi lumii iar romanasul Onet e catelus umil cu siguranta pentru ceva invarteli cu primaru! Rusine!
Nu e adevarat ca maghiarii din Carei nu simt spiritul prietenesc roman dar sunt influentati de primar care mai da tonul la cate o prostie etnica si atunci iar ii ia cu “mi maghiarok vagyunk”.
Asta am votat, asta avem.
Primar, Viceprimar, Onet, Bujor si alti cativa consilieri jenanti.

de Vasi la 27 aprilie 2018 - 21:23

aaaaa… vad ca are loc de cinste in stanga primarului

de careian la 28 aprilie 2018 - 10:06

Kovács polgármester. Váronunk szégyene vagy!

de careian la 28 aprilie 2018 - 10:23

Cand vei pica de la putere nmeni nu te va sustine .Vei striga dar nimeni nu te va auzi!Singur vei ramane primasule!Hotule, mincinosule esti un om gol,sovin si fara frica lui Dumnezeu! Esti rusinea orasului!

de UP la 28 aprilie 2018 - 12:12

Bine ca sa intimplat asa ceva.Am fost la Sf Gheorge in Covasna unde sunt 95% secui maghiarizati si in centrul orașului este un catarg de 25 de metri cu steagul României fluturind falnic.De ce in Carei nu se poate unde maghiarii nici nu sunt majoritari.Majoritatea este invocata adaugindu-si populatiile maghiarizate fortat.Acum va fi precum am mai comentat picatura care va atrage atenția asupra Careiului si ce sovini conduc orasul.Fiecare pasare pe limba ei piere.

de Marius la 28 aprilie 2018 - 15:37

D-ul Eugenie.Adica Românii provoacă pe Unguri.Eu cred ca este invers.Sa nu uitam granita este dupa Urziceni.Daca nu va convine la Vallaj mai găsiți casă de vanzare și puteti discuta cu ungurii ce monumente mai este nevoie în acea zonă.In România noi avem nevoie de monumente cu români renumiți nu de Unguri.Sau cumva Orban dezveleste un bust cu Stefan cel Mare la Budapesta?
D-ul Eugenie dvs provocați romanii paznici până nu punem opinca din nou unde a stat o vreme!

de unio la 30 aprilie 2018 - 17:39

Juninca kk0vax, tricolorul romanesc NU POATE FI PROVOCARE IN ROMANIA decat pentru ungaristi, adica pentru sovini! Este simbolul statului roman, al carui cetatean esti! Cat despre statuile „comunitatii unguresti” – Kolcsey si Kossuth – (de ce nu zici nimic de simbolurile lui Horthy, ca si ele sunt tot ale comunitatii unguresti?) au fost construite in timpul stapanirii unguresti, ca simboluri ale statului sovin, asupritor si deznationalizator al altor etnii care a fost Ungaria ocupanta a unor teritorii romanesti! Aici este Romania, care are alt imn national decat cel al lui Kolcsey si este un alt stat decat Ungaria lui Kossuth, perfidul calau al romanilor la 1848-49! Pe de alta parte, juninca kk0vax face ce i se permite de o lege a administratiei locale precum si de o constitutie care interzice retragerea cetateniei romane celui care a dobandit-o prin nastere. Ca ar mai fi atunci kk0vax primar la Vasarosnameny.

de unio la 30 aprilie 2018 - 17:42

Cu „abordarea” lui Onet, catargul se va amplasa la Ianculesti!

de ofi la 1 mai 2018 - 04:47

bairamul din 6 mai nu este o provocare fata de ROMANI ???????

de gyuri la 1 mai 2018 - 19:00

Nu provocati maghiarii,mai ridicati o statuie cu cel mai mare ungur si la Carei ca sa mai ranjeasca un pic primarul.

Raspunsuri

Lasati un comentariu