Scoate la plimbare o carte de Ziua Bibliotecarului și Ziua Internațională a Cărții

• publicat la: 12 aprilie 2018
Scoate la plimbare o carte de Ziua Bibliotecarului și Ziua Internațională a Cărții

Ziua Bibliotecarului din România și Ziua Internațională a Cărții și a drepturilor de autor, sărbătorită în fiecare an pe 23 aprilie, va fi marcată de Biblioteca Municipală Carei printr-o suită de evenimente care vor debuta în săptămâna 16-20 aprilie cu o „Caravană a poveștilor”. În cadrul caravanei vor fi susținute reprezentații de teatru de umbre după povești celebre în grădinițele din oraș.

În 23 aprilie, ora 12, de Ziua Pamântului, va fi organizat pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român un flashmob cu genericul „Biblioteca e…mobilă !”. Participanții vor fi provocați să danseze cu o carte în mână. Mesajul pe care evenimentul dorește să îl transmită este că un om educat va respecta mediul înconjurător și va contribui la reducerea poluării sale.

Tot în 23 aprilie,între orele 14-16, locuitorii orașului Carei, și nu numai, vor fi invitați să scoată la plimbare o carte. Evenimentul „Scoate la plimbare o carte” se va derula în punctele mai circulate din centrul orașului, la fântâna arteziană, în fața Monumentului Ostașului Român, în parcul dendrologic, etc. și va presupune o patrulă a cărții (constituită din reprezentanți de la bibliotecă și de la alte instituții culturale din oraș) care va chestiona trecătorii. Dacă au asupra lor o carte vor fi premiați cu un semn de carte și vor primi o îmbrățișare de la o carte mobilă.

Lasati un comentariu