Un paroh din Carei îndeamnă la rugăciune pentru proiectele Primăriei Carei

• publicat la: 30 aprilie 2018
Un paroh din Carei îndeamnă la rugăciune pentru proiectele Primăriei Carei

La Biserica Sf.Mihai şi Gavril, ieri, 29 aprilie 2018, preotul paroh Călin Buzura a îndemnat la rugăciune pentru aprobarea proiectelor depuse de primarul Kovacs…,, pentru construirea unei biblioteci, a unui centru multifuncţional, pentru modernizarea ştrandului,, ….

În Duminica a 4-a după Paști (Vindecarea slăbănogului de la Vitezda) Ioan 5, 1-15, parohul Buzura  a  făcut o trecere în revistă a proiectelor aprobate de consilieri fără a face însă referire şi la prezenţa numeroşilor careieni care constestă unul dintre proiecte sau la refuzul aprobări amplasării unui catarg românesc în Carei pe motiv că e o provocare la adresa maghiarilor.

La slujba de duminică a participat şi primarul Kovacs, preşedintele UDMR Carei, unul dintre naşii parohului.

O rugăciune Preacucernice părinte Buzura şi pentru un catarg românesc în Carei. Un catarg pe care să fluture mereu drapelul românesc nu doar la 1 Decembrie.

Buletin de Carei

 

comentarii

de Yossarian la 30 aprilie 2018 - 17:06

Daca nu e catarg cu tricolor, nu stii unde te aflii?

de unio la 30 aprilie 2018 - 17:25

@Yossarian, ungarismul dumitale este notoriu pe acest site! Mai intai, se scrie „unde te afli” adica trebuie scris cu un singur „i”, nu cu doi! Apoi, da, e nevoie de un catarg cu tricolorul romanesc (nu cu cel piros-feher-zold) fiindca, daca incepi sa citesti unele inscriptii din Carei, zici ca esti in Ungaria, cu inscriptii unguresti urmate (uneori) si de text romanesc, iar nu in Romania! Cat despre Jena Kk0vax – alias primarul – se comporta ca si cand ar fi in Ungaria. Poate cu tricolorul romanesc isi mai aminteste in care tara se afla. Si asa primarul da in gard cu formulari sovine, de genul „nu provocati maghiarii!” , in timp ce el provoaca si saboteaza etnicii romani dintr-un oras din Romania! Adica, nu provocati ungurii, e voie sa-i provocati numai pe romani! Jena de primar crede ca drapelul national este numai al etnicilor romani, nu si al celorlalti cetateni si isi inchipuie ca tricolorul romanesc este abuziv si provocator! La fel cum crede (si afirma!) ca Monumentul Ostasului Roman este unul … politic! Probabil de aceea a intervenit in conceptia arhitectului si a sculptorului, ca sa il modifice in sensul corect politic!

de yossarian la 1 mai 2018 - 17:06

@unio
Cunosti sensul cuvantului notoriu? Se pare ca nici pe departe.
Cand ai vazut ultima data comentariu scris de mine pe acest site? Din partea mea poti monta sute de catarge.
Dintre sute de catarge
Care lasă malurile,
Câte oare le vor sparge
Vânturile, valurile?

Dintre pasări călătoare
Ce străbat pământurile,
Câte-o să le-nece oare
Valurile, vânturile?

De-i goni fie norocul,
Fie idealurile,
Te urmează în tot locul
Vânturile, valurile.

Nențeles rămâne gândul
Ce-ți străbate cânturile,
Zboară vecinic, îngânându-l,
Valurile, vânturile.

de Claudiu la 1 mai 2018 - 17:32

Eminescu străbate timpurile şi rămâne vecini actual şi recunoscut de toate neamurile ca un geniu al umanităţii!

de unio la 1 mai 2018 - 22:07

@yossarian 1 mai
Faptul ca nu ai mai postat de multa vreme pe acest site nu anuleaza pozitia ungarista pe care ai manifestat-o cu ani in urma, iar cititorii Buletinului de Carei au o memorie mult mai buna decat iti inchipui. Chiar daca acele comentarii se doreau (si chiar erau la inceput) ponderate si elevate, ungarismul a razbatut din ele in final, conferindu-ti notorietate ca nostalgic al Ungariei mari. Nu-mi fac iluzia ca ti-ai schimbat atitudinea, pentru ca injectatii cu ungarita trianonica nu se vindeca. Doar trec intermitent in stadiul subclinic.

Lasati un comentariu