Câţi mc are un Pin de peste 12 m şi 85cm diametru la cioată? Specialiştii din silvicultură răspund

• publicat la: 2 mai 2018
Câţi mc are un Pin de peste 12 m şi 85cm diametru la cioată? Specialiştii din silvicultură răspund

Specialiştii din silvicultură au răspuns solicitărilor Buletin de Carei şi trimit un răspuns la întrebarea privind  volumul masei lemnoase a pinului tăiat în data de 30 ianuarie 2018 precum şi aprecieri privind valoarea lui din punct de vedere financiar.

http://www.buletindecarei.ro/2018/04/pentru-specialistii-din-silvicultura-cati-mc-are-un-pin-de-peste-12-m-si-85cm-diametru-la-cioata.html

Vă informăm că tăierea Pinus Nigra din Parcul Dendrologic Carei a avut loc  în perioada în care era interzisă ORICE tăiere datorită Forţei Majore în funcţiune la acea dată. Tot în acea perioadă a fost tăiat şi ulmul de munte din care nu sunt de faţă decât 3 segmente deşi valoarea lui este mai mult decât spectaculaosă. Menţionăm că actul de Forţă Majoră a fost semnat din partea Tricart SRL Tăşnad de către tractoristul pe remorca cu braţ, Toth Emerich.

Cei care doresc  să afle diametrul cioatei arborelui Pinus Nigra  se pot deplasa la faţa locului , în parc, pentru  măsurători.

Urmăriţi care este cubajul unui arbore cu diametrul de 85cm , potrivit reglementărilor  OUG 85/ 2006. Nici vorbă de 2 mc  aşa cum se vehiculează de …tăietori.

Nici valoarea arborelui tăiat nu este de neglijat.

Unde au dispărut bucăţile de buşteni din Pinus Nigra tăiat la data de 30 ianuarie 2018?  Pe drumurile  din judeţ jandarmii şi Poliţia  legitimează transportatorii de material lemnos pentru a controla actele de provenienţă.  Se muşamalizează la Carei tăierile din Parcul Dendrologic monument istoric de secol XVIII?

De ce în Republica de la Carei nu se aplică LEGEA ? De ce Primăria Carei nu face publică destinaţia masei lemnoase provenită din tăierile din parcul dendrologic?

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2018/04/evaporare-sau-furt-cu-autor-cunoscut-sau-necunoscut-unde-au-ajuns-bucatile-de-busteni-de-pin-din-parcul-dendrologic.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/03/unde-si-la-cine-ajung-arborii-taiati-din-parcul-dendrologic-si-istoric-carei.html

 

http://www.buletindecarei.ro/2018/03/ipocrizie-kovacs-protejeaza-tuia-din-jurul-monumentului-romanesc-dar-accepta-taieri-de-arbori-de-valoare-deosebita-din-parcul-dendrologic.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/03/abuzuri-si-ilegalitati-in-parcul-dendrologic-carei-buletin-de-carei-ofera-documente-oficiale-celor-interesati-forta-majora.html

comentarii

de Theman la 2 mai 2018 - 20:38

Bine ca nu are 85 cm la ciuta

de Buletin de Carei la 2 mai 2018 - 21:16

Bine ca am descoperit nelegiuirile si am oprit taierile din Parcul dendrologic pana mai avem ceva din el. Va deranjează cumva Ciută sau Ciuta? Pentru că sunt 2 persoane total diferite…Ciută este consilier, inginer şi patron de firmă de producţie iar Ciuta este jurist care a lucrat la Poliţie.

de Theman la 2 mai 2018 - 21:50

Iar fiica lui sekuristu de pttr cine e?

de Buletin de Carei la 2 mai 2018 - 21:55

Ciuta a lucrat la poliţie iar Ciută nu a fost nici membru de PCR măcar aşa cum au fost şi Kovacs şi Keizer. Vă referiţi cumva la numirea lui Kovacs ca director la Crasna din partea PCR?

de IH la 3 mai 2018 - 18:26

Csutane, te stii cu musca pe caciula, si tot esti tare in clanta, vad ca, ai uitat cine a fost laci baci?, chiar asa, ai amnezie?, poporul stie de originile tip seku, nu uita

de Buletin de Carei la 3 mai 2018 - 19:06

Iar ai schimbat IP ul şi numele? Ai mai multe buletine? Maghiarizarea numelor nu mai e de actualitate in România la fel cum sunt răsuflate şi bancurile cu seku.

de marius la 9 mai 2018 - 22:30

unde ati dus pinul si bucatile de ulm???? politia nu misca nimica???? sa va fie rusine ca furati lemnele din parc!!!!

Lasati un comentariu