Invitaţie la Monumentul Ostaşului Român din Carei

• publicat la: 8 mai 2018
Invitaţie la Monumentul Ostaşului Român din Carei

Direcția de Cultură și Sport a Municipiului Carei organizează miercuri, 9 mai 2018, de la ora 10.00 pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român din municipiul Carei un moment omagial dedicat Zilei Independenței de Stat a României, Zilei Victoriei din cel de-al Doilea Război Mondial, Zilei Europei și Zilei Regalității.

Monumentul Ostaşului Român din Carei este la fel de ascuns de o perdea forestieră de peste 9m  ca şi până acum.

În cadrul manifestărilor se vor depune coroane din partea instituțiilor publice, partidelor politice și asociațiilor, în memoria eroilor căzuți în lupta pentru obținerea Independenței de Stat și în cel de-al doilea Război Mondial, va fi oficiat un Te Deum și va avea loc un scurt moment artistic.

După manifestarea de la Monument, în Parcul Dendrologic va avea loc tăierea simbolică a panglicii care inaugurează ”Aleea Inventatorilor”, parte a proiectului „Europa la ea acasă”, care în acest an a ajuns la cea de-a șasea ediție.

De asemenea, după inaugurarea proiectului „Aleea Inventatorilor”, în fața intrării principale a Castelului Károlyi va fi vernisată expoziția de fotografii, intitulată „Zilele Naționale ale României de-a lungul timpului”. Expoziția este realizată de Muzeul Muzeul Județean Satu Mare, secția Carei și Muzeul de Istorie și Artă Zalău.

Lasati un comentariu