Prima ediție a Concursului Județean ,,Aceasta e lumea mea!”

• publicat la: 4 mai 2018
Prima ediție a Concursului Județean ,,Aceasta e lumea mea!”

La Școala Gimnazială Pișcolt s-a desfășurat prima ediție a Concursului Județean ,,Aceasta e lumea mea!”,  cuprins în CAEJ 2018, DOMENIUL: educație civică, voluntariat, proiecte caritabile.


     ,,Prin derularea activităților ne-am propus  îmbunătăţirea atitudinii civice la elevi, care să susțină apoi dezvoltarea conștiinței civice a acestora, însușirea și aplicarea în viață a principiilor și valorilor civice, vectori relevanți în conturarea de comportamente și profiluri de personalitate favorabile unei societăți civilizate, oameni de caracter, care să genereze, la rândul lor, schimbări pozitive în societatea de mâine.” (prof. Erdei Liana, director Șc. Gimnazială Pișcolt)

Concursul a cuprins două etape, o etapă prin corespondență și una cu participare directă.  Doamnele profesoare pentru învățământul primar  Erdei Liana, Bodisz Hajnal, Jurj Rodica și Barna Irina au coordonat activitățile din cadrul concursului.

La concurs au fost înscrise 17 școli din județ și 11 din alte județe, cu implicarea a 77 de cadre didactice. Etapa de participare directă, care a constat în realizarea unui poster, s-a bucurat de participarea unui număr de 14 echipaje, 13 echipaje de la școli gimnaziale din județ:  ,,Vasile Lucaciu” Carei, Nr. 1 Carei, Bălcescu- Petofi Satu Mare, Nr. 10 Satu Mare, Tășnad, Santău, Chereușa, Moftinu Mic, Moftinu Mare, Sanislău, Botiz, Medieșu Aurit,  școala organizatoare Pișcolt și un echipaj de la Liceul greco-catolic ,,Iuliu Maniu” Oradea.  Fiecare echipaj a fost format din 3 elevi și un cadru didactic coordonator.

Pe primul loc s-a clasat echipajul Liceului ,,Iuliu Maniu” Oradea, pe locul II Școala ,,Bălcescu Petofi” Satu Mare și Școala Tășnad, locul III   a fost obținut de școlile ,,Vasile Lucaciu” Carei și Nr. 1 Carei. Au fost acordate trei mențiuni școlilor din Moftinu Mic, Moftinu Mare și Santău.

,,Elevii participanți  au avut  ocazia de a vizita fiecare grup de lucru,  au interacționat  într-un cadru plăcut,  familiar, prin discuţii libere, reușind  să se atingă o latură sensibilă a fiecăruia: acea a faptelor bune și a creșterii stimei de sine.” (prof. Barna Irina- Șc. Gimnazială Pișcolt)

,,Stimate cadre didactice, într-un sfârșit de aprilie, într-o dimineață mohorâtă care parcă nu prevestea frumusețea soarelui și a timpului de dupămasă, dar să știți că a apărut soarele în tot județul  numai pentru că astăzi este acest concurs : ,,Aceasta e lumea mea!” Felicitări tuturor, și celor care ați trimis lucrări, elevi din foarte multe unități școlare,  și în special vouă. Cei mai fericiți sunt cei care au venit de departe și au reușit să vadă acest colț de rai, Pișcolt.  Sunt convins că experiența de la Pișcolt va fi de bun augur, vă rog să povestiți, copii, colegilor voștri, ce ati văzut frumos în Pișcolt și ce v-a impresionat cel mai mult. Felicitări organizatorilor și tuturor participanților!”(Prof. Miclăuș Nicu Sever – Inspector Extracurriculare I.S.J. Satu Mare)

  ,,A fost o activitate de amploare, o astfel de activitate nu poate ajunge la succes decât dacă este muncă în echipă.” (prof. Rusz Corina, Șc. Medieșiu Aurit)

,,Am revenit cu mare drag în acest colț de rai, care este leagănul copilăriei mele. Lumea mea? Mai este…puțină, cât mai este…, dar lumea e a voastră, a copiilor care astăzi sunteți aici și a tuturor copiilor, și tot ceea ce sperați de la această viață ați selectat prin culori, prin munca voastră, care este extraordinară! Mult succes și să vă trăiți din plin copilăria, iar dascălii voștri să continue cu perseverență ceea ce au făcut și până acum!”(prof. Donuțiu Mariana, Șc. Bălcescu-Petofi Satu Mare)

 ,,Am convingerea că în această zi, mai mult ca oricând, că în puterea și forța creatoare a omului stă viitorul nostru. Am încredere în voi, dragi copii, în ideile voastre, că veți asigura o lume mai bună, iar noi ne dorim din tot sufletul să fim alături de voi, să ne bucurăm de tot ceea ce ați realizat voi astăzi. Totul se poate, totul este posibil, trebuie să fim optimiști și cu multă voință. Vă dorim ca în continuare să aveți un singur țel, acela de a vă îndeplini toate visurile. Trebuie să înțelegem cu toții că viața are un sens și o valoare, iar sensul și valoarea vieții o poate da doar omul, și nimeni altcineva. Ne bucurăm mult că am putut fi alături de voi!” (prof. Bontea Mihaela, director Școala ,,Mihai Viteazul” Moftinu Mic)

,,Ne străduim, alături de alții, să lăsăm lumea ,,puțin mai bună decât am găsit-o”, cum spunea Lordul Baden Powell.  Prin proiectul ,,Aceasta e lumea mea!” am răspuns DA! copiilor care ne-au întrebat: ,,Putem fi mai buni?” Am răspuns DA pentru că ne pasă de cel de lângă noi, de ceea ce-și dorește și ce simte fiecare.

Fiecare dintre noi dorește să aibă succes și să obțină performanțe, cu toții avem obiective personale și profesionale. Nimeni nu întreprinde o călătorie de unul singur. Pentru a reuși în viață, avem nevoie de ajutorul celor din jur, iar stabilirea unor relații pozitive poate fi o provocare.” (prof.  Jurj Rodica- Șc. Gimnazială Pișcolt)

Organizatorii mulțumesc tuturor participanților, colaboratorilor și principalilor sponsori, Societatea Cultural- Patriotică AVRAM IANCU –filiala Satu Mare reprezentată de domnul Mircea Dobra și SC Varga Quattro SRL Carei.

prof. Jurj Rodica,  Școala Gimnazială Pișcolt

Lasati un comentariu