Uniţi sub tricolor la Satu Mare. La Carei încă nu e binevenit catargul cu tricolor

• publicat la: 28 mai 2018
Uniţi sub tricolor la Satu Mare. La Carei încă nu e binevenit catargul cu tricolor

Într-o atmosferă de sărbătoare creștină, a doua zi de Rusalii, în anul Centenar, în curtea Bisericii Ortodoxe Sfântu Mare Mucenic Gheorghe de pe strada Barițiu din Satu Mare, un sobor de preoți a sfințit catargul și drapelul național, realizat prin contribuția bisericii, a preotului paroh Cornel Pop și a Asociației Civice Tempora.

Jandarmii sătmăreni au participat şi ei la slujba de sfintire a Drapelului României, slujbă oficiată la biserica ortodoxă de pe strada Baritiu din municipiul Satu Mare.
La finalul ceremoniei, Drapelul National a fost arborat pe catarg în timp ce întreaga asistenţă intona Imnul National al României .
La Multi Ani români, La Multi Ani România!…la Satu Mare .

În data de 30.05.2018, începând cu ora 12:00 în curtea Școlii Gimnaziale Octavian Goga, prin grija Director – Prof. Corina Chindriș, în prezența reprezentanților Prefecturii Satu Mare, Consiliului Județean, Primăriei Satu Mare, cultelor religioase, precum și unui pluton de militari din Garnizoana Satu Mare (pentru desfășurarea ceremonialului militar) se va inaugura catargul și sfinți drapelul național, donat de Organizația Cercetașii României și Asociația Civică Tempora.

Iată că la Satu Mare, în oraşul reşedinţă de judeţ , nimeni nu consideră o provocare arborarea steagului tricolor pe un catarg.

La Carei, singura biserică care a amplasat în curtea sa un catarg cu drapelul tricolor este Biserica greco-catolică Sf. Apostol Andrei, cea care a acceptat şi Monumentul comemorativ al refugiaţilor din 1940. Monumentul comemorativ nu a primit aviz de amplasare nici de la primărie şi nici de la celelalte biserici care au fost solicitate.

În jurul Monumentului Ostaşului Român din Carei  se arborează 6  steaguri tricolore cu ocazia diferitelor ceremonii dar  steagurile sunt  lăsate doar 24 de ore.

Asociaţiunea ASTRA Carei a depus la Consiliul Local o cerere pentru acordarea unui acord de amplasare a unui catarg în municipiul Carei. În primă fază cererea nu a fost dorită a fi introdusă pe ordinea de zi iar la şedinţa următoare a fost introdusă dar consilierii UDMR şi consilierul preşedinte al PSD Carei nu au votat  pentru amplasarea catargului.

Mai mult, primarul Kovacs a considerat proiectul o provocare  afirmând la final…,,vă rog eu nu provocaţi maghiarii!,,

Inregistrarea sedinţei în care au avut loc aceste afirmaţii…

https://www.facebook.com/mihai.fandel/videos/1903996239652524/UzpfSTE3NDgwMTg2OTU0NDY0MDE6MjA0MDE4MDk2NjIzMDE3MQ/

Primăria Carei este o organizaţie guvernamentală a statului numit România iar primarul are statut de demnitar român. Catargul pentru  care a cerut aviz de amplasare ASTRA Carei are prevăzut în vârf drapel românesc  adică al României, ţara unde se află şi oraşul Carei.

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2018/04/nu-provocati-maghiarii-spune-primarul-kovacs-ca-motivatie-la-refuzul-amplasarii-unui-catarg-romanesc-in-carei-presedintele-psd-carei-vrea-sa-isi-insuseasca-initiativa-astra-carei.html

Lasati un comentariu