Vernisajul expoziţiei ,,Dincolo de o privire” la Castelul din Carei

• publicat la: 5 mai 2018
Vernisajul expoziţiei ,,Dincolo de o privire”  la Castelul din Carei

Sâmbătă, 05 mai 2018, începând cu ora 17.30, la Castelul Károlyi din municipiul Carei a avut loc vernisajul expoziţiei ,,Dincolo de o privire”, expoziția membrilor AAFR ediția I. 2017.

Manifestarea a fost organizată de Foto Clubul „Vasile Vénig László” din Carei, Judeţul Satu Mare.

Evenimentul a fost deschis și moderat de Bikfalvi Zsolt, vicepreședinte al Foto Clubului „Vasile Vénig László” din Carei, după care au luat cuvântul dr. Hágó Attila Nándor, președinte al Foto Clubului „Vasile Vénig László” din Carei, Adela Lia Rusu, artistă fotografă și președinta Asociației Artiștilor Fotografi din România Filiala Nord-Vest, respectiv Csaba Balási,vicepreședintele AAFR și Ofițerul de Legătura FIAP.

Cu ocazia acestui eveniment au fost înmânate de către Vicepreședintele AAFR și Ofițerul de Legătura FIAP, Csaba Balási distincțiile FIAP, acordate artiștilor fotografi din România pe anul 2018.

Au fost recompensați pentru activitatea lor fotografică cu o distincție acordată de Federația Internațională de Artă Fotografică(FIAP). Astfel, distincția AFIAP a fost obținută de Ovidiu Gabor, Istvan Magdo și Radu Dumitru Stănese. Au devenit posesorii distincției EFIAP Rucsandra Silvia Călin, Bogdan Mihail Negoiță, Francisc Nemeth, Flavian Săvescu și Iosif Vajnar.

Titulatura EFIAP/b a fost obținută de Ovidiu Dumitru Pop, Adela Lia Rusu și Alexandre Vajaianu.

EFIAP/g a revenit doamnei Valentina Stan iar Nagy Lajos a primit titlul de EFIAP/d2.

Momentele muzicale au fost asigurate de „Taraful Ceatăra” din Carei, membrii acestuia au dat dovadă de virtuozitate prin interpretarea unei suite de cântece populare specifice zonei codrului dar și a celebrului dans maghiar nr. 5 al lui Johannes Brahms.

După decernarea premiilor a fost vernisată expoziția „Dincolo de o privire” și a avut loc simpozionul intitulat ,,Arta Fotografică contemporană în România”.

Lasati un comentariu