ACT DE TRĂDARE NAȚIONALĂ. În anul Centenarului Marii Uniri, PSD și ALDE se pregătesc să oficializeze LIMBA MAGHIARĂ în prefecturi și deconcentrate

• publicat la: 25 iunie 2018
ACT DE TRĂDARE NAȚIONALĂ. În anul Centenarului Marii Uniri, PSD și ALDE se pregătesc să oficializeze LIMBA MAGHIARĂ în prefecturi și deconcentrate

În anul Centenarului Marii Uniri coaliția de guvernare, formată din Partidul Social Democrat și Partidul Alianța Liberalilor și Democraților, face noi concesii legislative UDMR. Aceste concesii legislative pot fi considerate adevărate acte de trădare națională pentru că reprezintă în fapt noi pași legislativi în favoarea oficializării limbii maghiare în Transilvania și a realizării mult visatei autonomii teritoriale pe criterii etnice a așa-zisului ținut secuiesc susținută de UDMR și Ungaria, scrie Dan Tanasă, jurnalistul luat în colimator şi de presa locală maghiară pentru îndrăzneala sa de a cere respectarea caracterului oficial al limbii române la Carei.

Deși ne aflăm în anul Centenarului Marii Uniri, când ar trebui să sărbătorim un veac de suveranitate națională și un secol de la realizarea visului național al unirii tuturor românilor, actuala coaliție care guvernează România face o serie întreagă de concesii legislative în favoarea UDMR ce pot fi considerate adevărate acte de trădare națională.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, și cel al ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, acționează fără niciun scrupul în favoarea UDMR și a Ungariei, oficializând limba maghiară în sistemul administrativ central al statului român. Fără nicio consultare publică și în spatele ușilor înschise, Dragnea și Tăriceanu cedează în fața UDMR de parcă ne-am afla la masa negocierilor în urma unui război pe care România l-a pierdut.

Codul administrativ adoptat la Senat oficializează limba maghiară pe ușa din dos

În privința utilizării limbii maghiare în administrația publică, proiectul Codului administrativ, adoptat de Senat în data de 11 iunie a.c. și aflat acum la Camera Deputaților, camera decizională, oficializează limba maghiară în prefecturi și serviciile publice deconcentrate. Deși fac parte din administrația publică centrală a statului, prefecturile și deconcentratele vor fi obligate să permită utilizarea limbii maghiare.

În prezent, cetățenii aparținând minorităților naționale pot utiliza limba maternă doar în raportul cu autoritățile administrației publice locale, instituțiile publice aflate în subordinea acestora, organismele prestatoare de servicii publice și de utilitate publică de interes local sau județean. Noutatea adusă de Codul administrativ vine din adoptatea art. 94 alin 1 care prevede faptul că „În unitățile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, în care cetățenii aparținând minorităților naționale au o pondere de peste 20% din numărul locuitorilor, autoritățile administrației publice locale, instituțiile publice aflate în subordinea acestora, organismele prestatoare de servicii publice și de utilitate publică de interes local sau județeanprecum și prefecturile, serviciile publice deconcentrate, au obligația să asigure în raporturile cu aceștia, folosirea limbii minorității naționale respective, în conformitate cu prevederile Constituției, ale prezentului Cod și ale tratatelor internaționale la care România este parte”.

continuare pe Dan Tanasă


comentarii

de unul la 25 iunie 2018 - 17:03

Buturuga mica rastoarna carul mare,FELICITARI UDMR. Romanii sunt de acord cu orice,,mai rau sa nu fie,vorba ROMANULUI

Lasati un comentariu