Peste 80 de autocare vor sosi la Mănăstirea Scărişoara la hirotonirea Noului Arhiereu Vicar. Măsuri de ordine sporite

• publicat la: 22 June 2018
Peste 80 de autocare vor sosi la Mănăstirea Scărişoara la hirotonirea Noului Arhiereu Vicar. Măsuri de ordine sporite

Având în vedere multitudinea de evenimente culturale planificate pentru acest sfârşit de săptămână, jandarmii sătmăreni vor fi angrenaţi, în misiuni de asigurare a ordinii publice la nivelul judeţului în aria de competenţă, dar şi a municipiului Satu Mare.

În zilele de 22, 23  şi 24 iunie a.c, peste 180 de jandarmi vor executa misiuni de asigurare şi menţinere a unui climat de ordine şi siguranţă publică, atât în municipiile Satu Mare şi Carei, cât  şi în localităţile Scărişoara Nouă, Ruşeni, Botiz  şi Foieni.

Efectivele Jandarmeriei Sătmărene vor fi prezente pentru a asigura măsuri de ordine publică la Festivalul Vinului Sătmărean, Festivalul Internaţional Samfest Jazz, Campionatul ACR Rally Sprint etapa a IV- a, Hramul Mănăstirii Scărişoara Nouă – Hirotonirea Noului Arhiereu Vicar, Expoziţie de cai în localitatea Ruşeni, Zilele comunei Botiz, Sărbătoarea Şvabilor Careieni şi la Festivalul Verii în localitatea Foieni. Doar pentru hramul Mănăstirii Scărişoara Nouă vor tranzita  municipiul Carei peste 80 de autocare din Maramureş precum şi numeroase alte maşini.

Arhimandritul Timotei Bel va fi hirotonit și instalat în demnitatea de Arhiereu vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului duminică, 24 iunie, la Mănăstirea Scărișoara Nouă. El a fost ales în această demnitate de Sfântul Sinod în ședința de lucru din 24 mai 2018, îndeplinind până la acel moment funcția de exarh al Mănăstirilor din Episcopia Maramureșului și Sătmarului.

Potrivit programului anunțat de Eparhia Maramureșului și Sătmarului, la evenimentul de sâmbătă va fi prezent Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Sâmbătă seara, după Vecernie, va avea loc slujba de ipopsifiere, de la ora 19.00. Programul liturgic de duminică va cuprinde:

  • 9.00  – Mărturisirea de credință făcută de părintele ipopsifiu;
  • 9.30 – Sfânta Liturghie în altarul de vară al mănăstirii și hirotonia în arhiereu;
  • 12.00 – Ceremonia de instalare.

Pentru ca activităţile programate de către organizatori să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, patrulele de siguranţă publică, vor fi prezente în mijlocul cetăţenilor 24 de ore din 24, prin misiunile executate urmărindu-se soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite.

Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.

Deoarece la aceste manifestări se preconizează prezenţa unui public numeros, pentru prevenirea incidentelor nedorite, Jandarmeria Satu Mare face următoarele recomandări:

v  Să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale ( genţi, poşete, bagaje etc.);

v  Să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme;

v  Să nu poarte obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase;

v  Să respecte regulile stabilite de organizatori;

v  Să evite consumul excesiv de alcool, întrucât acesta este factorul favorizant şi declanşator al multor fapte de natură contravenţională sau penală;

v  Să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de menţinere a ordinii publice.

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu