Recital de pian Ana Nedelcu. Niciun compozitor român în repertoriu

• publicat la: 14 iunie 2018
Recital de pian Ana Nedelcu. Niciun compozitor român în repertoriu

Sâmbătă, 16 iunie 2018, de la ora 18.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei va avea loc recitalul de pian susținut de pianista Ana Nedelcu, din București.

În program vor putea fi ascultate lucrări de Fr. Liszt – Rapsodia Unga nr. 11; J. S. Bach – Toccata în sol minor, BWV 915; R. Schumann – Variațiunile Abegg, Op. 1; J. Haydn – Sonata în re major H.XVI Nr. 37; R. Schumann – Fr. Liszt – Widmung; G. Fitkin – Relent.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile din sală.

Vă așteptăm cu drag!

Evenimentul este organizat cu sprijinul Direcției de Cultură a Municipiului Carei și al Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” și se desfășoară în cadrul manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri….dar nu se va interpreta nici o piesă a vreunui compozitor român.

 

Pianista Ana Nedelcu și-a început studiile muzicale in orașul său natal, București, unde începând cu anul 2005 a studiat sub îndrumarea Oanei Rădulescu Velcovici.

 

Fiind acceptată să studieze la Liceul de Muzică George Enescu, Ana și-a început cariera concertantă în București, atât ca solistă cât și ca membră în ansambluri de muzică de cameră.

 

În 2012 și-a început studiile superioare la Guildhall School of Music and Drama, unde a beneficiat de o bursă oferită de această facultate pe parcursul anilor de studiu. Aici a fost îndrumată de Caroline Palmer. După ce a absolvit cu titlul Bachelor of Music with Honours, Ana a continuat spre a doua etapă a educației sale, la S Houston State University, unde a fost îndrumată de Josu De Solaun. În prezent, Ana se pregătește să își înceapă studiile doctorale la Cleveland Institute of Music.

 

Participările sale la masterclassuri și lecții private i-au extins universul artistic. A primit îndrumarea unor iluștrii pianiști, printre care Valentin Gheorghiu, Ronan O’Hora, Katya Apekisheva, Emile Naumoff, Pamela Lidiard.

 

Cariera sa concertistică s-a desfășurat în atât în România, în locuri precum Ateneul Român, Sala Dalles din București, Muzeul Șuțu din București, Muzeul de Artă din Constanța, dar și internațional, la Guildhall School of Music Concert Hall și Saint Mary-at-Hill Church în Londra, la Ambasada României din Copenhaga și la SHSU Concert Hall în Texas.


comentarii

de Ana Nedelcu la 16 iunie 2018 - 19:53

Bună seara!

S-a încheiat recitalul și a fost o mare bucurie să cânt la Castelul Karolyi! Am avut parte de o acustica minunată și de un public care m-a primit cu multă căldură!

De asemenea, sunt încântată să aflu acum după terminarea concertului că evenimentul a fost unul dintre cele dedicate Centenarului Marii Uniri. A fost o mare onoare pentru mine să fi participat la un eveniment dedicat sărbătoririi acestui fericit moment.

Am încheiat programul în această seara cu o piesă care mi-e foarte draga, Carillon Nocturne de George Enescu. Am ales să nu notez această piesă în program, pentru că mi-am dorit mult să o aduc ca o mică surpriză la sfârșitul concertului și să o prezint chiar eu. Așa cum le-am povestit celor prezenți, în această piesă Enescu folosește pianul pentru a crea niște sonoritați foarte speciale ce amintesc de clopotele și toaca Mânăstirii Sinaia.

Mulțumesc celor ce au venit în seara asta și sper să revin la Carei cât de curând!

de Buletin de Carei la 16 iunie 2018 - 20:55

Si furtul de identitate se pedepseste domnule care semnati cu numele artistei! . Ana Nedelcu a dorit sa isi spele din pacate si a bagat la final o piesa a unui compozitor roman.

Lasati un comentariu